Олексій Рибніков: "Мою «Юнону і Авось» у вас покажуть вперше"

1669 0

Ми у соцмережах:

Олексій Рибніков:

Цього вівторка в Рівне вже втретє привезуть найвідомішу радянську рок-оперу "Юнона і Авось". Але вперше історію графа Рєзанова та мексиканки Кончіти розповість Театр Олексія Рибнікова — автора як цієї рок-опери, так і багатьох відомих мелодій. В інтерв'ю "РВ" композитор зізнався, що жоден з попередніх постановників "Юнони…" не міг донести того змісту, який вкладали у свій твір поет Андрій Вознесенський та він.

— Ленкомівська "Юнона і Авось", поставлена ??Марком Захаровим, помітно відрізняється від первісного мого задуму. І незважаючи на грандіозний успіх і всесвітнє визнання, у мене завжди була якась незадоволеність втіленням моїх ідей. У центрі вистави виявився не стражденний чоловік, з його сум'яттям, болем і пошуком себе, своєї душі, а любовна історія на фоні морських подорожей. Багато в чому саме тому я створив свій, "авторський театр", де можу втілити найбільш точно релігійно-містичну складову, закладену Андрієм Вознесенським і мною.

— Яка ваша роль в роботі вашого іменного театру? Чи важко було шукати для нього приміщення та ресурси?

— У наш час все доводиться досягати через подолання. Труднощів багато, але поступово вони вирішуються. Театр успішно гастролює. Нещодавно ми випустили новий прем'єрний спектакль, готується ще один. Роботи багато.

— У нашому місті Рівне "Юнону і Авось" будуть показувати як мінімум втретє. Ви б не хотіли, щоб на гастролях ваш театр представляв інші постановки, наприклад, "Зірка і смерть Хоакіна Мур'єти"?

— "Юнона і Авось" в постановці нашого театру буде показана в Рівному вперше. Звичайно, хотілося б привезти і "Зірку і смерть Хоакіна Мур'єти". Можливо, у найближчому майбутньому так і буде. Постановка цієї вистави так само буде прем'єрною. Авторська версія. Час диктує свої закони і виникла необхідність деякого переосмислення. Сподіваюся, що нова постановка буде також тепло прийнята глядачем.

— Чи продовжуєте ви писати сучасні (рок) опери чи інші твори?

— 18 та 19 вересня у Театральному залі Московського міжнародного будинку музики відбулася прем'єра моєї нової вистави "Алілуя любові", ідеї якої підказали глядачі та шанувальники, котрі прагнуть знову і знову зустрічатися з героями улюблених постановок. До неї увійшли сцени з найбільш відомих театральних творів, а також кілька тем і пісень з фільмів. Як у калейдоскопі, одна яскрава сцена змінюється іншою, одна любовна пара змінює іншу. Мюнхгаузен і Марта, Андрій Болконський і Наташа Ростова, Хоакін і Росіта і, звичайно, Рєзанов і Кончіта — навколо цих любовних дуетів розгортається блискуча дія з танцями, яскравими хорами і сольними номерами. Вистава задумана як варіації на тему любові. Майже завершена музична драма за Толстим "Війна і мир", відразу скажу, що це не опера. Але в музичному драматичному театрі поки ще не було такого втілення "Війни і миру", і мені дуже цікаво було поглянути на неї через призму сучасної музичної мови.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також