Олексій Яницький: «Рівняни «наїлися» політики популізму»

1851 0

Ми у соцмережах:

Олексій Яницький: «Рівняни «наїлися» політики популізму»

Вже цієї неділі рівняни зроблять свій вибір: яким вони бачать майбутнє рідного міста та чи готові сказати «на вихід» тим командам, які проявили свою некомпетентність, не бажання змін та розвитку для Рівного. Команда ж Віталія Коваля та Слуга народу в Рівному не чекає, що буде легко змінювати та покращувати життя у місті, але готова брати на себе відповідальність та діяти на благо рівнян. Один з тих, хто вперше вирішив йти в політику з командою Віталія Коваля — Олексій Яницький, керуючий власник групи компаній «МОНОЛІТ» та співзасновник спортивного простору «Праджат». У відвертій розмові Олексій Яницький розповів, чому вирішив йти в політику, про 150 зустрічей на виборчому окрузі та чесну боротьбу за депутатські крісла.

— Олексію, ви вперше є кандидатом в депутати, як протікає виборна кампанія, чи стикалися з якимись проблемами і що вас здивувало, адже це новий досвід? 

— Наша передвиборна компанія протікає досить динамічно. Ми не чекали, що буде легко, але сприймаємо усі виклики та відразу на них реагуємо. Головне здивування цих виборів — це надзвичайна велика кількість кандидатів, які виявили бажання балотуватися. Часто мені навіть здається, що ці люди не уявляють, яка відповідальність на них покладена.

— На ваших сторінках в соцмережах ми бачимо, що ви постійно серед людей. Як вони реагують? Які питання задають?

— Нам доводиться довго пояснювати людям про важливість їх голосу. І насправді це одна з ключових проблем, адже рівняни «наїлися» політики популізму. Мною проведено близько 150 зустрічей з виборцями. Ми з командою налагоджуємо діалог, спілкуємося з кожним. Нам важливо показати, що ми ніде не ховаємося, ми чимало всього робили і без депутатського мандату і будемо робити все це з новими повноваженнями вже після 25 жовтня.

— Перший політичний досвід…Чому вирішили йти в раду з командою Віталія Коваля?

— Я маю 15-річний управлінський досвід, знаю як керувати багатьма процесами, створив сотні робочих місць. Моя компанія «Моноліт» створює устаткування для заводів і тим самим породжує нові робочі місяця в суміжних галузях. Якщо говорити на рівні України, то разом з командою ми створили більше 20 тисяч робочих місць. Я зрозумів, що досяг тієї внутрішньої зрілості та маю готовність робити щось для громади. Спостерігати зі сторони можна, робити щось без повноважень теж, але маючи знання та досвід, щоб змінити щось у рідному місті, варто цим скористатися. Саме зараз настав час змінити управлінську команду для міста. Мені цікава політика не заради політики, а щоденна ефективна праця з думкою про майбутні покоління.

— Що ви хотіли б зміни у Рівному насамперед?

— Я перфекціоніст і саме тому прагну кращого для Рівного. Насамперед для мене Рівне має стати клієнтоорієнтованим. Що мається на увазі? Що органи влади повинні працювати для людей, а не навпаки. Треба спростити отримання і надання адміністративних послуг для людей і створити чесні та прозорі правила гри для бізнесу. Місто — це система і є певні обмеження та можливості. Наша задача як команда людей, які отримають повноваження — створення стратегії того, яким має стати місто через 10 років і конкретний план дій для її втілення. Нам важливо створювати туристичні маршрути, покращувати економіку та створювати нові робочі місця і це точно в наших силах.

— Ваша команда пропонує проект «картка рівнянина», розкажіть кількома реченнями, що це мається на увазі?

— Після перемоги на виборах міського голови Віталій Коваль впровадить у Рівному соціальну «картку рівнянина». Знижки в аптеках, запис на прийом до лікарів, пільговий проїзд у громадському транспорті, відвідування культурних закладів — і це ще не весь перелік послуг, які можна буде отримати завдяки втіленню такої ініціативи. Ми не просимо 5 років довіри, а просимо два роки, щоб реалізувати те, що вже нами сформовано. Повірте, голосуючи за нашу команду 25жовтня, через 5 років, ви підтримаєте її знову. Це наше прагнення!

— Скажіть, мешканці якого округу можуть підтримати Олексія Яницького на виборах?

Я іду з зустрічами по третьому колу на своєму четвертому окрузі. Всі вулиці та двори я точно обійшов. Ті, хто хочуть підтримати мене мають поставити галочку навпроти номера 10 — Слуга народу та вписати номер «02» у віконечку. Вірю, що люди мудрі і будуть дивитися в суть кожного кандидата. Подивитися, чим займалася ця людина, що хорошого зроблено для міста і чи готова ця людина брати на себе відповідальність перед громадою. Я готовий!

Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також