Опалювальний сезон: поки Хомко вагається, ОСББ закривають «засувку»

1383 0

Ми у соцмережах:

Опалювальний сезон: поки Хомко вагається, ОСББ закривають «засувку»

У Рівному офіційно поки що опалювальний сезон триває. Міський голова Рівного Володимир Хомко припиняти його достроково до 15 квітня не збирається. Проте деякі ОСББ самостійно перекрили подачу тепла у багатоквартирні будинки.

Микола Прокопчук, речник міської ради:

Опалювалний сезон припиняється відповідним розпорядженням міського голови, якщо середньодобова температура повітря три дні поспіль не опускається нижче 8 градусів тепла. Проте такого періоду ще не було. Стовпчики термометрів на ніч все ще показують мінус. Міський голова вивчав ситуацію і прогнози погоди на найближчий час. Передають заморозки ближче до 13 квітня, тож відключати помешкання рівнян від теплопостачання ще поки рано.

Галина Похильчук, голова Ради голів ОСББ м. Рівного:

— Статистики ми не ведемо, проте й справді деякі будинки в Рівному припинили подачу тепла через теплу погоду. Такі рішення приймали правління будинків, де є ОСББ, та шляхом телефонного опитування мешканців. Проте ми лише закриваємо засувку на трубах. При необхідності і бажанні мешканців засувку в будь-який час можна відкрити і тепло знову поступатиме, адже теплоносій залишається в трубах, а котельні працюють. Наприклад, деякі будинки так і вирішили: відкриватимуть засувку на ніч, бо ще заморозки. Звичайно, виникають часом конфлікти, бо деяким мешканцям холодно, а інші вважають, що погода дозволяє припинити теплопостачання.

Торік, до речі, опалювальний сезон завершили 16 квітня.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також