У Рівному почистили ставок в парку «Хімік»

2375 0

Ми у соцмережах:

У Рівному почистили ставок в парку «Хімік»

Користуючись карантином та відсутністю людей в парках, волонтери на чолі з ініціатором Олександром Нестеруком вирішили почистити ставок в парку «Хімік». Водойма рукотворна і дуже засмічена.

 Порожні пляшки, обгортки від продуктів та інший мотлох – це те, що вдалося побачити журналістам Суспільного на неприбраній ділянці імпровізованого озерця.

Олександр Нестерук пригадує: місцеві ентузіасти облаштували його на місці колишнього болота ще близько 10-ти років тому. Відтоді взяли за традицію щовесни проводити тут масштабне прибирання.

– Абсолютно ні копійки з бюджета міського не потрачено і не буде потрачено: це ми робимо за власною ініціативою. Оскільки зараз карантин, людей дуже мало гуляє – є можливість почистити, щоб ніхто не заважав. Ну от ми з однодумцями, з хлопцями вирішили зробити хорошу справу, – каже організатор прибирання Олександр Нестерук.

З допомогою коси волонтери підкошують водяну рослинність, потім чекають, поки вона підніметься на поверхню, а тоді витягують на берег.

Учасник прибирання Михайло Манелюк:

– Косим траву, усе це лопухиння, щоб чисте озеро було до Пасхи. Тут я повітря набираю в костюм, стаю як поплавок і кошу. Трохи тяжче, ніж на березі, але кошу.

За словами Олександра Нестерука, прибиральники працюють з 10-ї  по 17-ту год. третій день поспіль. Якщо погодні умови залишатимуться сприятливими, обіцяють вже за кілька днів не лише почистити очерет, а й дістати усе сміття, що нині лежить на дні озера.

– Є човен, є спеціальні водолазні костюми, є сітка, якою вони затягують і дістають все це багно і це сміття. Ми його дістаємо наверх, воно висушується. Потім буде транспорт, організуємо вивезення цього сміття. Ще раз почистимо, приберемо, – додає Олександр Нестерук.

До Великодня Олександр Нестерук обіцяє повністю підготувати озеро до того, аби після закінчення карантину усі охочі змогли тут відпочити і навіть порибалити: каже, у минулі роки тут ловили навіть сомів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також