Підприємець забрав сміттєві контейнери для пластику з Рівного в Здолбунів

2427 0

Ми у соцмережах:

Підприємець забрав сміттєві контейнери для пластику з Рівного в Здолбунів

Рівняни в мікрорайоні "Ювілейний" помітили, що зі сміттєвих майданчиків їхніх дворів зникли сміттєві контейнери-клітки для збору пластику. У Рівному перестали сортувати сміття?

 Начальник КАТП-1728 Ростислав Кралюк:

-          Ці контейнери належали приватному підприємцю. Свого часу нам їх не вистачало, і ми попросили його поставити свої контейнери в мікрорайоні "Ювілейний", де була гостра потреба. Тепер він більш зацікавлений в зборі пластику в Здолбунові, де в нього є такий бізнес. Тож і забрав їх. Це приблизно 20 штук. Ми доставимо в двори, де немає таких контейнерів, свої. Минулого року закупили на мільйон шістдесят гривень 80 оцинкованих та 37 для збору пляшок.  

Ростислав Кралюк звернув увагу, що сортувати сміття уряд дозволив тільки з 8 квітня у зв’язку з карантином. Тож саме з того часу й запрацювали сортувальні станції на вулицях Бахарєва та Хмільна. Він закликав рівнян кидати у контейнери лише петпляшки, а не папір та інше.

-          Он на вулиці Коперника кидають туди всілякий непотріб. То будемо звідти забирати контейнер, - зазначив керівник КАТП.

Аргументував тим, що приватний підприємець на вулиці Бахарєва, якому здають сміття з цих контейнерів для сортування, вкрай незадоволений, коли йому привозять все вперемішку.  Адже, для прикладу, вода, яка залишається в пляшках, витікає на папір. Той намочується і стає непридатним для подальшої переробки. Найкраще, каже він, коли рівняни самі сортують сміття вдома на папір, пластик, скло та органічні відходи. І самі завозять його на утилізацію на сортувальну станцію на вулицю Хмільну.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також