Ортопедичний матрац: головні тонкощі вибору

706 0

Ми у соцмережах:

Ортопедичний матрац: головні тонкощі вибору

Спальне місце має неабиякий вплив на якість та комфортність сну. Саме тому важливо подбати про себе та купити хороший матрац, бажано з ортопедичним ефектом. Переконані, що такий виріб потрібен лише для тих, у кого є проблеми зі спиною? А от і ні, адже правильна підтримка хребта необхідна також повністю здоровій людині. До того ж ортопедичні матраци добре впливають на стан суглобів та опорно-рухового апарату. Вони чудово адаптуються до анатомії вашого тіла та забезпечують комфорт протягом сну. Спальні вироби здатні покращити стан хребта та допоможуть позбутися болів у ногах, шиї та спині.

Оптимальним варіантом для сну двох людей є ортопедичний матрац 160х200. Це двоспальний розмір, який дозволяє зручно спати двом особам у ліжку. Виріб можна вибрати з різними характеристиками залежно від ваших потреб та уподобань, однак важливо бути обережним та підбирати лише якісні матраци від перевірених виробників. Крім того, необхідно звертати увагу на безліч критеріїв, аби покупка була максимально успішною. У цій статті ми детальніше розповімо про те, як правильно вибрати матрац із найкращими характеристиками.

У чому особливість ортопедичних матраців

Спочатку варто зауважити, що назва виробу вказує на те, що він був спроєктований для вирішення проблем ортопедичного характеру або має компенсаційний ефект. Сам матрац, звісно, не вилікує, але правильно вибраний варіант може:

  • знімати біль у хребті;
  • забезпечити якісний сон, уникнути пошуку комфортної позиції впродовж ночі;
  • зберігати правильне положення хребта під час відпочинку.

До 90% людей зазвичай відчувають певний дискомфорт протягом сну. Більшу частину цих неприємностей може вирішити використання ортопедичного матраца.

Жорсткість матраца: як вибрати

Це одна з ключових характеристик, яку варто враховувати з особливою увагою, оскільки від неї залежить комфорт та повноцінність відпочинку. Існує п'ять типів жорсткості, призначених для різних категорій людей за комплекцією, віком та станом здоров'я. Серед них також є універсальна жорсткість, яка відповідає середньому рівню (позначається цифрою 3).

Розглянемо кожен із варіантів детальніше:

  1. М'який: підходить для людей віком від 55 років та тих, хто важить менше ніж 50 кг. Це часто безпружинні моделі на основі м'яких матеріалів, таких як піна пам'яті, латекс та інші.
  2. Помірно м'який: призначений для тих, хто спить на боці та має вагу менше ніж 55 кг. Також підходить для осіб віком 50+.
  3. Середньої жорсткості: найуніверсальніший та найпопулярніший варіант, розрахований на людей середньої ваги та віку 25–45 років без серйозних проблем зі спиною. Жорсткість матраца досягається за допомогою глибокої прошивки чохла, м'яких пін та еластичних матеріалів.
  4. Помірно жорсткий: рекомендується для професійних спортсменів та тих, хто має інтенсивні фізичні навантаження в роботі, а також людям із захворюваннями опорно-рухового апарату.
  5. Жорсткий: відмінний вибір для людей вагою понад 90 кг та тих, хто надає перевагу сну на спині.

Якщо ви не впевнені з вибором, найкращим рішенням буде звернутися до професійних консультантів, які зможуть порекомендувати вам оптимальну модель згідно з потребами. Наприклад, у магазині MatrasRoll можна придбати якісні ортопедичні матраци та проконсультуватися у менеджерів, який тип виробу краще вибрати.

Наповнення ортопедичного матраца: основні види та особливості

Вибір ортопедичного матраца з великого асортименту моделей — завдання, яке вимагає уважності та розуміння основних характеристик матеріалів наповнення. Ось декілька різних типів наповнювачів та їхні особливості:

  1. Латекс: гігієнічний та пружний матеріал, який не викликає алергічних реакцій. Він легко приймає форму тіла й забезпечує надійну підтримку хребта в зручному положенні.
  2. Койра кокосова: натуральний наповнювач, він пригнічує розвиток бактерій і не утворює неприємних запахів. Матеріал застосовується в жорстких матрацах.
  3. Пінополіуретан (поролон): має хорошу еластичність і не продавлюється при тривалому використанні. Він м'який, чудово повторює форми тіла, забезпечуючи комфортний сон.
  4. Меморіформ: спінений матеріал на основі поролону з унікальними властивостями. Його складна структура приймає навантаження від тіла та просідає в потрібних місцях, це сприяє розслабленню та комфортному сну.

Це далеко не весь список доступних натуральних та синтетичних наповнювачів, які застосовуються для наповнення матраців. Крім того, можуть використовуватися інші природні волокна, такі як кінський волос, натуральна овеча шерсть, ватин, сизаль, льон, а також сучасні синтетичні матеріали, зокрема MemoryGel, ортопедичну піну, спонфлекс і багато інших.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також