Оштрафували за видобуток бурштину

1545 0

Ми у соцмережах:

Оштрафували за видобуток бурштину

Трьох мешканців Дубровицького району, які у складі організованої злочинної групи видобували бурштин-сирець, покарав суд.

Прокурор довів у суді, що організатором та виконавцями злочинів розроблено та схвалено єдиний злочинний план, пов'язаний із бурштиновим промислом. Учасники групи, згідно із розподілом функцій, зберігали обладнання для видобутку бурштину, визначали час та місце його видобування. Після видобутку та реалізації «сонячного» каміння організатор групи планував розподіляти між спільниками отримані гроші, а також використовувати їх частину на організацію подальшої злочинної діяльності.

Правоохоронці затримали чоловіків у січні цього року у лісі під час виконання робіт, пов’язаних з гідророзмивом ґрунту за допомогою мотопомпи заводського виробництва та іншого знаряддя, пристосованого для незаконного видобутку бурштину, яке було вилучено.

У судовому засіданні обвинувачені визнали вину в повному обсязі. Дубровицьким районним судом обвинувачених визнано винними у незаконному видобуванні у складі організованої групи корисних копалин загальнодержавного значення та призначено покарання - 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожному. Загальна сума грошового стягнення в прибуток держави згідно із вироком суду становить 20 400 гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також