Осінь прийшла на Рівненщину з північним холодом

391 0

Ми у соцмережах:

Осінь прийшла на Рівненщину з північним холодом

Осінь забарилася зі своїм приходом майже на місяць. Однак під кінець вересня вона таки заявила про свій прихід раптовим холодом. Але кліматологи запевняють: холодна дощова погода триватиме недовго, на початку жовтня тепло знову повернеться.

Василь Троцюк, кліматолог:

— Оскільки цей рік є аномальним через великі спалахи на Сонці, які посилили парниковий ефект, то у вересні мешканці Рівненщини спостерігали продовження літа. Однак прийшов холод з півночі, який витіснив теплий вихор. Буквально за три дні температура повітря впала на 8–9 градусів. Відбулася різка зміна погоди. Цей холод прийшов до нас з півночі, який підсилили повітряні маси з Атлантики, котрі традиційно приносять до нас дощову погоду.

Сильні дощі триватимуть кілька днів. А потім буде помірна жовтнева погода з температурою повітря вдень +20, +25 градусів тепла. Протримається тепло до 10 жовтня, а потім стовпчик термометра почне опускатися. Після першої декади жовтня уже відчуватиметься осінь. Вдень стовпчик термометра показуватиме +14, +18 градусів тепла. Вночі температура повітря падатиме до +6 градусів тепла. У кліматологів є повір’я, якщо було дуже тепле літо, то варто очікувати морозну зиму. Однак я прогнозую, що цього року зима буде помірна з перепадами температури. Можливо, будуть недовгі періоди з великим морозом. Бо на зиму впливатиме парниковий ефект та глобальне потепління.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також