Основні правила вибору іграшок для найменших

449 0

Ми у соцмережах:

Основні правила вибору іграшок для найменших

Коли постає питання: яку іграшку вибрати для дитини, потрібно звернути увагу на ряд головних критеріїв, які допоможуть бути впевненими у правильності та безпечності вибору.

Тож коли Ви задумалися над тим, які іграшки для дітей купити, потрібно звернути увагу на наступне.

1. Вік, для якого призначена іграшка.

Це правило є одним з найважливіших при  виборі, тому що дітки розвиваються поступово. Як правило, іграшки для малюків до трьох років є розвиваючими, тому іграшка, призначена для шестимісячної  дитини, буде для неї цікавою та зрозумілою, ніж та, яка виготовлена для двох чи трьох-річного малюка.

2. Безпечність.

Іграшка не повинна містити знімних дрібних деталей, рватися чи розкручуватися, адже від цього може залежати здоров’я і навіть життя малечі.

3. Зовнішній вигляд.

Предмет не повинен лякати дитину, тому він  має бути привабливим та цікавим відповідно до віку.

4. Не лякати звуком.

Звуки, які видає іграшка, не повинні бути надто різкими чи голосними, адже слухові відчуття у немовлят ще продовжують розвиватися, тому  різкі звуки можуть дуже налякати малюка.

5. Розмір.

Іграшка має бути зручною для захвату маленькою ручкою, але не  занадто малою, щоб дитина випадково не проковтнула, адже маленьким дослідникам все цікаво спробувати на смак.

6. Колір.

Колір має бути яскравим, але не втомлювати зір занадто кислотними відтінками.

7. Безпечність матеріалу.

Слід звернути особливу увагу на матеріал, з якого виготовлена іграшка, адже це може негативно впливати на здоров’я малюка. Найкращі матеріали - це дерево, текстиль. А якщо іграшка пластикова, вона не повинна видавати різкого запаху та містити шкідливих барвників.

Тому при виборі іграшок для малюків краще віддавати перевагу сертифікованим виробам надійних перевірених виробників.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також