Особливості догляду за пересадженим волоссям

1774 0

Ми у соцмережах:

Особливості догляду за пересадженим волоссям

Необхідність у пересадці волосся може виникнути з різних причин. Частіше за все це проблема облисіння, яку не вдалось вирішити за допомогою консервативного лікування. Тому якщо планується трансплантація волосся, варто підготуватись і до післяопераційного реабілітаційного періоду — догляду за пересадженим волоссям. Детальніше з усіма нюансами процедури пересадки волосся можна ознайомитись за посиланням https://anacosmo.ua/uk/plasticheskaya-hirurgiya/peresadka-volos-2/.

Далі в статті розглянемо, як доглядати за щойно пересадженим волоссям.

Етапи зростання волосся

Після процедури нове волосся зазвичай починає відростати протягом 5–6 місяців. Поступово воно стає більш міцним, гладеньким, довгим. Відчутна різниця стає помітна близько 10 міс. після пересадки. Проте іноді спостерігається випадання імплантованого волосся. Частіше за все це відома в медицині шокуюча втрата, яка пов’язана з незвичними обставинами. Такий стан вважається нормальним і поступово з фолікулів, які залишилися в шкірі, починає відростати нове волосся.

Чого не варто робити при трансплантації волосся:

1. Розчісувати та шкрябати зону пересадки не допустимо, хоча протягом 2–4 днів після пересадки це робити дуже хочеться через сильний свербіж, але ця ознака вказує на нормальний перебіг процесу загоєння.

2. Вдарятися головою, особливо тією ділянкою, на яку було пересаджено волосяні фолікули.

3. Користуватись електробритвою, принаймні перші чотири місяці це категорично не рекомендовано.

4. Фарбувати волосся також не потрібно хоча б перші чотири-шість місяців, оскільки фолікули ще дуже чутливі і їм потрібно дати можливість міцно прижитись.

В деяких випадках потрібно скорегувати своє харчування, дотримуватися дієти, щоб пришвидшити регенерацію клітин та приживлення пересаджених фолікулів.

Час сну: як спати?

Перш за все — потрібно уникати дуже активних рухів головою, часто і різко нею повертати. Також після процедури потрібно перші три ночі підкладати під шию подушку, щоб голова розташовувалась лицем вверх під кутом 45 градусів. Надалі варто слідкувати за чистотою наволочки та іншої постільної білизни. Під час прання потрібно використовувати лише низькоалергенні засоби, щоб зайвий раз не подразнювати шкіру.

Гігієна: як мити голову після пересадки волосся?

Перший раз голову можна помити через три дні після імплантації. Робити це слід дуже обережно, зважаючи на те, щоб вода була теплою і під низьким тиском. Жодним чином не слід мити гарячою водою під високим тиском. Принаймні перший місяць після процедури так точно. Спочатку голову треба буде мити раз в день 10 днів підряд за допомогою спеціального шампуню, в деяких випадках лікар може рекомендувати також застосування спеціального лосьйона.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також