Острозька академія — єдиний український виш, який двічі потрапив у Книгу рекордів Гіннеса

1302 0

Ми у соцмережах:

фото  - Лесі Касіяненко

Національний університет «Острозька академія» отримав офіційний лист від адміністрації Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує здобуття номінації «Найбільша лекція з археології», у якій взяли участь 299 осіб.

Нагадаємо, що цьогорічний рекорд, який встановлювали ще 10 жовтня, був приурочений до 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія». Тема лекції – «Середньовічний Острог, відкритий археологами». Участь у встановленні рекорду брали : лектор, науковець, автор низки публікацій на історичну тематику, професійний археолог Богдан Прищепа, свідки встановлення рекорду, археологи-науковці з Рівненщини – керівник відділу історико-культурного заповідника міста Дубна Юрій Пшеничний та завідувач відділу археології та давньої історії Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексій Войтюк.

Богдан Прищепа поділився особистим досвідом проведення розкопок та розповів слухачам, наскільки цінними є археологічні знахідки, знайдені на території Острога. Ідея встановлення ІІ рекорду Гіннеса належить ректору Національного університету «Острозька академія» Ігорю Пасічнику.

-  Історія середньовічного Острога невідома майже нікому. Є науковці, які викладають археологію, але є і ті, що займаються розкопками та можуть з власного досвіду розповісти про історію тієї чи іншої місцевості. У нас на Рівненщині є  небагато людей, які є кваліфікованими археологами. І нам пощастило, що ми мали можливість послухати лекцію саме від такого фахівця – науковця-археолога Богдана Прищепи, – зауважив ректор НаУОА, професор Ігор Пасічник.

До заходу долучилися студенти із шести факультетів Національного університету «Острозька академія».

Вебсайт навчального закладу нагадав, що Острозька академія отримала свій перший статус рекордсмена ще у 2014 році, ставши єдиним українським університетом, який потрапив у книгу рекордів Гіннеса у номінації «Найдовший марафон читання», присвяченого 200-річчю з Дня народження Тараса Шевченка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також