«Острозька академія» презентувала текстиль від рівненських майстрів

1376 0

Ми у соцмережах:

«Острозька академія» презентувала текстиль від рівненських майстрів

У Національному університеті «Острозька академія» 4 березня вперше відбулася виставка рівненського художнього текстилю «Текстильні діалоги».

Художній текстиль— явище дуже багатогранне і включає в себе живопис, графіку, скульптурні об’єкти та популярну нині інсталяцію. Експозиція «Текстильні діалоги», яка репрезентує рівненський текстиль, виявляє сучасні тенденції розвитку мистецтва.

На виставці представлені роботи рівненських текстильників, членів Національної спілки художників України Павла Бенедюка, Оксани Галайчук, Алевтини Клаповської, Тетяни Лукашевич, Ольги Побережної, Іванни Токар, які об’єдналися в мистецьку групу «КОЛОАРТ». Майстри представили доробки різної тематики, використовуючи різні технології, аби ангажувати глядача не до пасивного споглядання, а до співучасті у творенні діалогу.

Громадська організація «КОЛОАРТ» створена в 2017 році з метою об’єднання художників у «мистецьке коло» та активізації спільних, творчих, мистецьких і культурних проєктів. Основною метою подальшої діяльності організації є сприяння розвитку якнайширшого кола всіх видів мистецтв в Україні, забезпечення зростанню культури населення України, підтримка та популяризація творчих людей.

«Передусім я постійна поціновувачка того, що роблять наші майстри. Тому щиро рада, що в нашій області є такий чудовий заклад вищої освіти. Тут неймовірна галерея і ми щасливі, що наші рівненські майстри представляють сучасну текстильну виставку» — поділилася враженнями відвідувачка виставки, заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська.

Фото Катерини Харитонової


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також