Озеру — власника

2550 0

Ми у соцмережах:

Озеру — власника

Депутати міської ради Олександр Довжаниця та Микола Бляшин, провівши кілька нарад із чиновниками та експертами, підготували свою програму порятунку Басівкутського озера і під час минулої сесії роздали її колегам. Не усі депутати схвально поставились до неї.

Басів Кут Особливо міський голова Володимир Хомко був роздратований, коментуючи ці напрацювання:

хомко
Не всі пункти з того документа, що роздали, є раціональними. Наприклад, створення нового комунального підприємства для обслуговування озера є повним абсурдом. Невже я буду набирати новий колектив, бухгалтера та директора? Що в тому озері можна обслуговувати? Невже рибу батогом ганяти… Я підозрюю, що ініціатором цих речей є одна людина, яка не працевлаштована. Спочатку в неї була ідея створити комунальне підприємство для Будинку побуту, але не вийшло. Загальновідомий факт — створити комунальне підприємство, якому підпорядковувався б Будинок побуту, що на продуктовому ринку, пропонував депутат від фракції «УКРОП» Олександр Довжаниця. І хоч тоді його пропозицію депутати не підтримали, він знову взявся доводити необхідність створення комунального підприємства — тепер уже для обслуговування озера. Це питання, звісно, дискусійне. Але й натяки міського голови щодо «працевлаштування безробітного» виглядають дуже вже надуманими. Депутат Олександр Довжаниця в розмові з журналістом «РВ» пригадав ситуацію, після якої й могли виникнути плітки щодо нібито його бажання очолити підприємство з обслуговування озера:
довжаниця
Коли я був у кабінеті в Олексія Хмилецького (заступник міського голови. — Ред.) та обговорював усі ці пропозиції, то зайшов Сергій Васильчук (ще один заступник міського голови — Ред.). Він сказав, що з тим озером стільки головного болю, що легше його мені віддати… Можливо, такі чутки звідти пішли. Але мені несуттєво, чи буде це окреме підприємство, чи озеро віддадуть на баланс вже одному з існуючих. Головне, аби усі роботи із порятунку Басового Кута проводилися. Зрештою, питання про створення комунального підприємства вирішили не виносити поки що на сесію. Втім, це не означає, що від самої ідеї відмовились. Микола Бляшин, депутат міської ради від «Самопомочі»:
бляшин
Озеро повинно мати свого власника, яким, відповідно до закону, є територіальна громада міста. Але воно чомусь не перебуває на балансі жодного комунального підприємства. На публічній кадастровій карті ви не побачите меж цього озера. У нас є комунальне підприємство, яке опікується парком, а це — 30 гектарів. Навіть є комунальне підприємство, яке опікується клумбами. А озеро — це 100 гектарів водного плеса, яким ніхто не опікується. Не обов’язково роздавати величезні чиновницькі штати, але потрібно створити єдину структуру, яка буде за це відповідати. Аналогом цього є Київське комунальне підприємство «Плесо». Дивно, звичайно, чому так зневажливо говорив Володимир Хомко про ініціаторів створення комунального підприємства. Можливо тому, що вже має досвід в цьому, щоправда, негативний. Адже сім років тому саме з ініціативи міського голови було створено комунальне підприємство «Галузеве», яке мало заробляти на комунальних парковках у місті. Одним із його керівників був зять Хомка — Роман Артуньян. Однак він недовго керував — після скандалу щодо родинних зв’язків сам написав заяву. Тож і саме підприємство невдовзі залишилось без роботи.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також