Параметри, які варто враховувати під час вибору горілки

1594 0

Ми у соцмережах:

Параметри, які варто враховувати під час вибору горілки

Багато споживачів вважають, що якість горілки залежить від її ціни. Однак, як показує практика, це не завжди так. Щоб горілку можна було назвати горілкою, вона повинна відповідати низці вимог.

Основні параметри при виборі горілки

Запах та смак мають бути характерними. Тобто горілка не повинна мати особливого присмаку та аромату. Однак при цьому смак не повинен бути надто гострим і пекельним. Необхідно, щоб напій мав характерний запах та специфічний смак. Перед тим, як віддати перевагу та розплатитися на касі за пляшку, необхідно визначитися зі складом горілки та її класом. Річ у тім, що зараз на ринку представлено не лише чисті різновиди, але й різноманітні мікси.

Горілку можна розділити на дві категорії:

♦ Класичну. Це суміш спирту та води, в якій немає жодних додаткових смакових добавок.

♦ Особливий варіант. У цьому випадку до складу можуть входити настої трав, фруктів та ягід. Дуже часто з використанням такої горілки готують різноманітні коктейлі.

Класи спирту для приготування горілки

Однак незмінним інгредієнтом будь-якої горілки вважається спирт. Його готують з рослинної сировини. Залежно від типу сировини, відрізняється клас спирту, його смакові характеристики та склад. Насамперед у складі горілки може бути кілька різновидів спирту.

Класифікації спирту для приготування горілки:

♦ Екстра

♦ Люкс

♦ Альфа

Одними з найкращих і найдорожчих вважаються спирти класу Люкс та Альфа. Це означає, що вони виготовлені виключно з пшениці, без додавання крохмальних продуктів. Спирт екстра може застосовуватись для виготовлення недорогої горілки. Готується такий спирт з використанням картоплі та інших крохмалистих продуктів. Основна різниця між цими спиртами в наявності сивушних олій та складі. Вважається, що спирти класу Альфа і Люкс відрізняються високим ступенем чистоти та не викликають похмілля вранці.

Щоб бути впевненим у якості напою, необхідно звертати увагу на наявність дозатора. Вважається, що тільки в оригінальних напоях є дозатор, який підробити досить складно. Крім того, слід звертати увагу на бренд. Найкраще не купувати напої невідомих брендів. Швидше за все, ви придбаєте неякісну продукцію. Віддавайте перевагу перевіреним маркам. Насправді визначити смак горілки можна після дегустації. Інформація на етикетці не дає повного уявлення про смакові характеристики продукту. В Україні багато компаній, які виробляють продукцію на експорт. Саме тому варто довіряти вітчизняним виробникам, які здобули величезну кількість нагород та всесвітнє визнання. Серед них варто виділити марки Хортиця, Мороша та Немирів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також