Партнерські відносини РАЕС із населенням важливі й під час війни

614 0

Ми у соцмережах:

Партнерські відносини РАЕС із населенням важливі й під час війни

На Рівненській АЕС діалогу з громадськістю регіону завжди приділяли неабияку увагу. Активним був період під час продовження терміну експлуатації енергоблоку № 3. Пандемія дещо уповільнила темп роботи, проте сьогодні, в тяжку годину війни, партнерство всередині та між громадами набуває нового сенсу. На часі — згуртованість, єдність і підтримка.

До зони спостереження РАЕС входять 57 населених пунктів Рівненщини та 47 — Волині, які належать до 8 територіальних громад. Два села Рівненщини, а саме Вараської територіальної громади, днями відвідали спеціалісти атомної електростанції. Це — Собіщиці та Більська Воля, що розташовані по сусідству з містом-супутником РАЕС.

Зустрічі з мешканцями прилеглих сіл є взаємовигідними для обох сторін, адже це не лише контакти, а й обмін думками, проєктами, поглядами на події, спільні плани. Відтак староста сіл Більська Воля та Рудка Олександр Руднік, держслужбовець з 14-річним стажем, зауважив, що певна частина мешканців є працівниками енерговелета, й підкреслив зацікавленість селян подіями, що відбуваються на підприємстві та у Вараші, адже нині це одна громада. Олександр пишається односельцями, які десять років тому створили в селі добровільну пожежну дружину, самотужки придбали автомобіль, який сьогодні доданий до чергування у Вараській громаді. Тобто є реальне партнерство пожежної дружини села з місцевою пожежною частиною, відтак і з рятувальниками з охорони РАЕС — спільно вони протистоять пожежам у регіоні, що є надважливим для надійної роботи АЕС, особливо у літню спеку. Позитивним моментом партнерських відносин Олександр вважає соціальні заходи РАЕС, які зазвичай знаходять підтримку в селян.

Олександр Гаврилюк, староста села Собіщиці, не лише особисто підтримує заходи РАЕС щодо популяризації здорового способу життя — велоперегони та забіги, а й планує разом з місцевими різьбярами зробити комфортну зону відпочинку для любителів активного дозвілля, щоб люди не минали їхнє село, а мали змогу неспішно помилуватися краєвидами околиць. Як колишній очільник навчального закладу, Олександр мотивує учнів села долучатися до освітнього проєкту електростанції «Ядерна школа РАЕС», адже розуміє, що профорієнтаційний захід — це не лише кадровий потенціал найбільшого підприємства області, а й робочі місця для селян.

Жителі обох сіл наполегливо працюють для перемоги, активно, як і всі українські атомники, волонтерять, а також точно знають, що атомна енергетика є безпечною для населення і довкілля, забезпечує стале функціонування української економіки. Місцеві громади вірять у перемогу, після якої разом відбудують Україну й зроблять кращими села зони спостереження РАЕС, в тому числі завдяки субвенції на компенсацію ризиків населення, яке тут проживає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також