Печериці в клярі з легким соусом

4 0

Ми у соцмережах:

Печериці в клярі з легким соусом

Пропонуємо приготувати оригінальну закуску — печериці в клярі, смажені у фритюрі. Для панірування використовуємо борошно, яйця та подрібнені сухарі. Щоб паніровка рівно лежала на грибочках і повністю їх покривала, паніруємо повторно. Тут необхідно дотримуватись чіткої послідовності всіх шарів панірування. За рахунок такого товстого шару грибний сік повністю залишається всередині. Завдяки завершальному шару — подрібненим сухарям, кульки набувають хрумкої золотистої скоринки, під якою ховаються соковиті гриби.

Інгредієнти: печериці 500 г, яйця 2 шт., молоко — 2 столові ложки, борошно, панірувальні сухарі, пучок петрушки і кропу, зелена цибуля 50 г, сметана або грецький йогурт 400 г.

Обмити гриби і видалити бруд. Великі гриби нарізати четвертинами, дрібні залишити цілими. Далі кожен грибочок обваляйте в борошні, зайве борошно струсіть.

Яйця вбийте в глибоку миску, додайте молоко, збийте все виделкою, трохи додайте солі та перцю. Після борошна печериці опустіть у цю яєчну суміш.

Третім шаром панірування будуть подрібнені сухарі. Після сухарів грибочки знову опустіть у яєчну суміш. Ще раз запаніруйте заготовки у сухарях.

На вогонь поставте сотейник, влийте велику кількість олії, розігрійте її. Щоб скоротити кількість олії до мінімуму, використовуйте вузьку ємність. У добре розігріту олію (не киплячу) по черзі опускайте заготовки. Смажте їх приблизно 3 хвилини, періодично перевертаючи, щоб усі боки кульок просмажилися рівномірно.

Печериці в паніровці дістаньте з олії за допомогою шумівки, покладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала надлишки олії.

Страву подавайте на стіл разом зі сметанним соусом, який готується просто: цибулю, зелену цибулю і зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також