Печиво, що паралізує: у Рівному продавали отруйні крекери

9909 0

Ми у соцмережах:

Печиво, що паралізує: у Рівному продавали отруйні крекери

Покупцям варто ретельніше придивлятися до того, що купують у рівненських магазинах. Минулого тижня в одному з місцевих супермаркетів виявили небезпечне печиво, після поїдання якого можна отримати серйозні проблеми зі здоров’ям — аж до паралічу. Причому, продавали його навіть зі знижкою, по 46,50 гривні за 200-грамову пачку.

Про крекери «Petit beurre» Apetitki від румунського виробника  напередодні попереджала Держпродспоживслужба. Адже у двох партіях печива виявили високий вміст акриламіду — хімічної сполуки, яка згубно діє на організм людини, особливо на дітей. Зокрема, у Рівному знайшли партію, яку виготовили 28 грудня 2022-го і термін придатності якої спливає 18 вересня цього року. Печиво імпортувалося з Польщі.

У магазині, де продавали отруйні крекери, дуже здивувалися візиту інспекторів. Бо вважали, що постачальник у них надійний, тож про те, що цей товар заборонено продавати, навіть не здогадувалися.

Про потерпілих, які б скуштували ці крекери, поки не чутно. Однак і симптоми отруєння проявляються не одразу, а з часом — за кілька днів чи тижнів. Мають насторожити сильне потіння рук та ніг, оніміння кінцівок. Тоді варто негайно звертатися до лікаря.

Фахівці кажуть, небезпечне імпортне печиво можуть продавати і в інших торгових точках Рівненщини, але підтвердження тому поки не мають.

Тетяна Луцків, начальник управління безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області:

— Звідки ми дізнаємося, що той чи інший продукт становить небезпеку? Існує спеціальна європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми — RASFF. Коли раптом виявляється щось небезпечне, інформація надсилається в усі регіони, де може перебувати даний продукт, куди його завезли і де його можуть розповсюджувати. Якщо ж хтось із споживачів у Рівному чи по області знову натрапить на цей продукт, просимо повідомити нас за телефоном: (0362) 63-36-30.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також