Педагог застосував особливу методику до дитини з аутизмом: щипав, щоб слухалася

1066 0

Ми у соцмережах:

Педагог застосував особливу методику до дитини з аутизмом: щипав, щоб слухалася

Син киянки Катерини Мори прийшов додому весь у синцях. Дитина має інвалідність, підтверджений діагноз аутизм. Тож мама звернулася у центр реабілітації, де отримував допомогу син, за роз’ясненнями. Там визнали, що завдали дитині тілесних ушкоджень і назвали це «методикою» в корекції його поведінки.

 Про це Катерина Мора розповіла на своїй сторінці у Фейсбук.

«Є наступна ситуація (чи зі слів центру Наше Дитинство - непорозуміння). Мій малий (хто ще не знає - має аутизм) прийшов додому після занять по нейрокорекціі з спеціалізованого центру Наше Дитинство з синяками на руках і нозі (17 штук якщо бути точними). Педагог центру Мантулін Андрій почав переконувати, що це методика (АБА терапія), що дитина не слухалась і не виконувала вправи, що він її не бив. Щіпав так, але ж не бив. Малий, і це підтверджено педагогом, не ніс загрози для його життя чи здоров’я. Всі перші комунікації з директором центру і педагогом починались зі слів - «ми працюємо з негативною поведінкою», і «це методика», - розповіла жінка.

За її словами, педагога нібито оштрафували і перед нею вибачились. Але каже, що все це «нещиро».

Киянка стверджує, що травми дитині зафіксували, а до центру на лікування більше не записувались. Вона вимагає від центру вибачень та визнання того, що таку «методику» застосовувати до дітей не можна, навіть якщо вони мають діагноз.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також