Пентагон точно знає, скільки ракет запустила Росія по Україні за 47 днів війни

1107 0

Ми у соцмережах:

Пентагон точно знає, скільки ракет запустила Росія по Україні за 47 днів війни

Було вже понад 1500 ракет.

Сполучені Штати помітили зусилля Росії з переоснащення/підсилення постачання військ на Донбасі.

Про це заявив високопосадовець Міністерства оборони США під час брифінгу в понеділок, пише журналіст Голосу Америки Джефф Сельдін. Транспортний конвой, що прямує з півночі від Ізюму, доправляє елементи управління та контролю, засоби забезпечення, роторні блоки для авіації, додав він.

Як повідомив представник Пентагону, наявні ознаки того, що російські сили, перекинуті з півночі України в Білорусь та до російського міста Валуйки, зараз рухаються на схід України.

За словами чиновника, Росія підсилює свої позиції на південь від Донецька артилерійськими підрозділами.

- Ми не вважаємо, що новий наступ на сході України уже почався, - додав офіційний представник оборонного відомства. За його словами, «Вони [Росія] працюють над посиленням свого потенціалу».

- За нашими оцінками, чимала кількість їхніх БТГ неефективні в бою. Побачимо, як росіяни будуть їх переформовувати або повертати на бойові позиції, - сказав високопосадовець.

Як він зазначив, Сполучені Штати все ще оцінюють північно-східне угруповання російських військ у понад 20 батальйонних тактичних груп (БТГ), причому більше половини з них зараз перебуває в Україні. Посадовець оборонного відомства зауважив також, що з 55 БТГ південно-східного угруповання російських військ в Україні знаходяться майже всі.

Росія не в змозі зупинити потік безпекової допомоги Україні, наголосив представник Пентагону.

Він також зауважив, що українці діють спритно й оперативно, захищаючи свої системи протиповітряної оборони.

- Ми дійсно бачили, що Росія здійснила авіаудар по міжнародному летовищу Дніпра, і вважаємо, що внаслідок цього удару певну інфраструктуру аеропорту було зруйновано. Проте як він додав, «немає доказів на підтвердження заяв Росії про знищення нею зенітно-ракетних систем S-300».

Високопосадовець розкритикував жорстокість, з якою російські війська діють в Україні.

- Ясно, що росіяни продовжують опускатися все нижче у своїй аморальності та жорстокості, як це ми бачили минулого тижня під час ракетного удару по залізничному вокзалу, а також при облозі Маріуполя, що далі триває, - зазначив представник оборонного відомства США. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також