Перекидали скати, били кувалдою та пролазили в діри: на Рівненщині пожежники пройшли жорстку підготовку (ФОТО/ВІДЕО)

1043 0

Ми у соцмережах:

Перекидали скати, били кувалдою та пролазили в діри: на Рівненщині пожежники пройшли жорстку підготовку (ФОТО/ВІДЕО)

Рівненські рятувальники показали, як тренуються та відпрацьовують навички для того, щоб прийти на допомогу слушної нагоди. 28 лютого на території спортивно-оздоровчого комплексу 2-го державного пожежно-рятувального загону з охорони ВП «РАЕС» в рамках службової підготовки було проведено заняття між черговими караулами 2-го ДПРЗ по охорони ВП «РАЕС» та 12-ї ДПРЧ міста Вараш.

 Підготовка відбувалася в кращих європейських пожежних традиціях. 

Майже 40 рятувальників відпрацьовували пошук потерпілого у непридатному для дихання середовищі та пожежній естафеті. При виконанні вправ бійці пожежно-рятувальної служби демонстрували не лише неабияку фізичну силу, витривалість та швидкість, але й вміння оперативно зорієнтуватися на місці та приймати правильне рішення в екстремальній ситуації.

Пожежники виконували вправи, що базуються на відтворенні типових фізичних навантажень, які доводиться долати рятувальникам під час ліквідації пожеж. На учасників чекали чимало непростих випробувань: підйом по висувній драбині у вікно 3-го поверху начальної вежі; силовий підйом, за допомогою рятувальної мотузки, рукавних скаток, вагою 19 кг, у вікно 3-го поверху, з укладанням у контейнер; "Силовий тренажер", де ударами кувалди учасник повинен перемістити балку вагою 72,5 кг на відстань 1,5 метри; швидкісне маневрування, прокладання робочої лінії й подання ствола на заливку мішені; "евакуація потерпілого", де учаснику необхідно було підійняти й протягнути манекен вагою близько 80 кг на відстань 30 м.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також