Пергамент: змащувати чи ні?

548 0

Ми у соцмережах:

Пергамент: змащувати чи ні?

Пергамент виготовляють з пористого фільтрувального паперу, який обробляється 50% розчином сірчаної кислоти. За рахунок хімічних реакцій такий матеріал стає стійким до високих температур. Крім того, він не розмокає від рідини, але при цьому чудово вбирає жир.

Багато досвідчених кулінарів вважають за краще змащувати пергаментний папір перед запіканням — це створює захисний шар, що запобігає прилипанню тіста. Та й дозволяє уникнути пригорання або ж висиханню страви знизу.

Підійде олія, масло або маргарин — залежно від того, що саме ви будете випікати: десерт, рибу чи м’ясо.

Щоправда, наприклад, при готуванні пісочного тіста, багатого жирами і маслами, змазування пергаментного паперу може бути зайвим. При підвищенні температури жир, який виділить продукт, і так забезпечить обробку.

Пергаментом можна користуватись не тільки для випікання в духовці, а й на сковорідці. Тільки бути уважним, щоб папір не виходив за межі сковорідки — щоб не спалахнув, якщо готуєте на газовій плиті. Можна на пергаменті й розігрівати їжу в мікрохвильовці, при приготуванні страв у мультиварці.

Є ще один нюанс — щоб уникнути проблеми з прилипанням тіста, зверніть увагу на спеціальний пекарський папір з силіконовим покриттям — він не горить, не димить, вологу і жир не вбирає. Тому додаткового змащування не потребує. При цьому, що важливо, покриття при високій температурі не вступає в хімічні реакції з органічними речовинами, а значить — безпечне для здоров’я.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також