Під тиском протестувальників міськрада дозволила забудовувати Ботанічну

2590 0

Ми у соцмережах:

Під тиском протестувальників міськрада дозволила забудовувати Ботанічну

На сесії Рівненської міської ради прийняли рішення погодити розробку детального плану території для 3,5 га на вулиці Ботанічна, що в районі Басового Кута. План і подальшу забудову здійснюватиме «Група Смарт».

 Нагадаємо, перед сесією під стінами міськради два дні голодували і ночували в наметах протустувальники. Це обмануті забудовником «DBN» вкладники, що придбали квартири в  багатоповерхівках-новобудовах «Флагман», «Шоколад» та «ERSTE», але так і не змогла туди заселитися. «Група Смарт» погодилася добудувати їхнє житло без додаткових внесків з хнього боку, якщо міськрада погодить видачу ДПТ на Ботанічну, де компанія володіє ділянкою.

Депутати проголосували за таке рішення, чому передувала запекла дискусія. Однак представник від голодувальників сказав, якщо депутати не проголосують, то завтра наметів буде вдвічі більше.

- Я за свій кошт об’їхав усі забудовників у великих містах. Ніхто не погодився нам допомогти. Лише цей забудовник виявив бажання, - сказав чоловік, який підійшов до мікрофону.

Завдання проектантам випишемо ми, щоб врахувати інтереси тих мешканців, які живуть поруч із Ботанічною, – прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. – Інакше цей документ ми не затвердимо. Це єдиний шанс добудувати цей будинок. Далі колективно буде виписано завдання для проектного інституту. Причому ДПТ буде зроблено навіть на більшу територію, ніж просив забудовник. Після громадського обговорення ця документація буде винесена на затвердження сесії.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також