Біля міськради голодують вже другий день

1611 0

Ми у соцмережах:

Біля міськради голодують вже другий день

Вкладники в нерухомість у новобудовах «Флагман», «Шоколад» та «ERSTE» ось уже другий день пікетують Рівненську міську раду. Біля входу люди розбили намети та оголосили голодування. Кажуть, що не підуть звідси, поки депутати не допоможуть вирішити їхню проблему – отримати врешті можливість заселитися в придбані квартири.

 -          Я – будівельник за професією, разом із сім’єю проживаю в одному із приміських сіл в батьківському будинку, - розповів Юрій Галицький. – На дві однокімнатні квартири для дітей заробляв важкою працею, втратив здоров’я і отримав інвалідність у 2015 році після операції на серці. Та тішила думка, що діти мають житло в Рівному. Але нас ошукали, як і 300 інших сімей. Це зробив забудовник компанія «DBN» на чолі Олексієм Лисюком, який зараз є заступником голови Хмельницької ОДА.

За словами вкладників, правоохоронні органи ще два роки тому відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства. Проте досі слідство не зрушило з місця, а забудовник, забравши їхні кошти за квартири, спокійно живе на Хмельниччині.

-          Ми стали шукати шляхи, як вирішити наші проблеми, - розповів ще один вкладник Микола Станіславчук. – Я особисто з іншими обманутими людьми звертався до безліч забудовників з проханням добудувати нам житло, взятися за ці об’єкти. Проте ніхто не погоджувався зробити це без доплат. Єдина компанія, яка дала згоду, – група «Смарт», проте при обов’язковій умові, що місто дасть дозвіл на детальний план території по вулиці Ботанічна, що біля «Рівнеоблводоканалу». Там є ділянка площею 3,5 га, яка є приватною власністю забудовника. Ми погодили відповідний проект рішення на земельній комісії, а бюджетна, до якої входять депутати Микола Бляшин та Галина Кульчинська, вкотре заблокували його. Це означає, що на сесії його знову не розглянуть.

Депутат Рівненської міської ради Микола Блишин поснив:

 - Ідея проста: забудовник обіцяє добудувати квартири, а міська рада має дати вже старт процесу, який дозволить на вул. Ботанічній частково в рекреаційні зоні поруч з річкою Устя розмістити понад 500 квартир в висотних будинках 5-7 поверхів. На комісії 6 депутатів проголосували за те, щоб юристи ради дали висновок чи може ДПТ розроблятися без окремих визначних законом процедур і чи не буде потім це рішення скасовано за позовом прокуратури. УКБ і міські служби мають підготувати перелік ділянок та процедуру за якою забудовнику, який береться допомогти вкладникам, місто запропонує іншу ділянку не в рекреаційні зоні, не на вул. Ботанічній. Вважаю, що депутати мають розглянути альтернативний варіант вирішення проблеми людей. Вважаю, що міська влада мала б дбати про альтернативний варіант допомоги людям, а не зіштовхувати лобами жителів Басівкута і майбутніх жителів ЖК Шоколад, ЖК ФЛАГМАН, ЖК ЕРСТ.

Депутат Рівненської міської ради Назарій Поліщук висловив підтримку ошуканим вкладникам і зазначив:

-          Ситуація безвихідна. Свого часу будівельникм-аферистам потрібна була рівненська земля, яку вони й взяли в оренду за схемою управління капітального будівництва. Це відчинило двері їхнім шахрайським діям. За це має нести відповідальність не тільки забудовник, а й міська влада, яка пустила цих аферистів будувати в місті. Рівняни не повинні розраховуватися своїм міським простором за дії влади та аферистів. З іншого боку потрібно й вкладникам піти назустріч, застосувавши всі «запобіжники», які не дозволять багатоповерхової забудови на вулиці Ботанічна. Я категорично проти того, щоб було більше 5 поверхів в майбутніх будинках, бо це створить серйозне навантаження на ту територію. Це є певним прецедентом, опісля забудовник всіма методами може прагнути добудувати до 9 поверхів.  Якщо це питання винесуть на сесію, я буду підтримувати рішення про надання ДПТ забудовнику при врахуванні озвучених мною обмежень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також