Підготовка до відкриття компанії в іншій країні: головні моменти

451 0

Ми у соцмережах:

Підготовка до відкриття компанії в іншій країні: головні моменти

Замість того, щоб працювати на когось, українці все частіше вирішують запустити власний бізнес-проект. У рідній країні через військові дії та нестабільну економіку це робити ризиковано, тому багато хто звертає увагу на іноземні юрисдикції. Для нерезидентів відкрито безліч шляхів реалізації підприємницьких амбіцій, але для отримання бажаного результату потрібно докласти зусиль. Особливо серйозною має бути підготовка у тому випадку, якщо ви хочете самі чи з сім'єю у майбутньому переїхати за кордон.

Найважливіші питання, які потрібно пирішити

Першочерговим завданням для потенційних засновників компаній за кордоном є правильний вибір юрисдикції. Кожна країна має свої плюси і мінуси, наприклад, реєстрація компанії на Кіпрі дозволяє не сплачувати податок на дивіденди, проте для отримання усіх  пільг, що пропонує мідшор, потрібно дуже відповідально підійти до підготовки документів. Тонкощі є в усіх державах і знають про них виключно ті, хто регулярно допомагає з відкриттям компаній.

Щоб не опинитися у скрутній ситуації на самому початку шляху до запуску успішного бізнесу, бажано заручитися підтримкою юридичної компанії, співробітники якої займуться збором та поданням документів, а також підкажуть найбільш вдалий вид юридичної особи. Посередницькі послуги коштуватимуть не надто дорого– від 1-1,5 тис. доларів, але дозволять заощадити величезну кількість часу та не помилитися на різних етапах реєстрації.

Також на початку необхідно:

  1. Визначити найбільш перспективний вид діяльності з урахуванням актуальної ситуації на національному та міжнародному ринках, наявного досвіду та чинних вимог до підприємств у різних сферах. Дуже затребувана останніми роками є гемблінг-індустрія, але для створення віртуального казино потрібні дозвільні документи. Вартість отримання ліцензії на брокерську діяльність в різних країнах суттєво відрізняється, і треба заздалегідь впевнитися, що вкладати додаткові ресурси економічно вигідно з урахуванням потенційного прибутку.
  2. Переконатись, що у фінансовому плані не виникне труднощів. Найпростіше планувати бюджет на відкриття бізнесу у разі звернення до юридичної компанії, оскільки ви сплачуєте за комплекс послуг. Додатково необхідно передбачити витрати на утримання бізнесу протягом перших 6-24 місяців, а також інвестиції в рекламу товарів та послуг. На розмір витрат вплине формат ведення діяльності (дистанційно або за допомогою особистого управління після переїзду), але у будь-якому випадку доведеться подбати про отримання юридичної адреси.
  3. Обрати банк для виконання фінансових операцій. В офшорних зонах до іноземних клієнтів ставляться лояльно, але умови відкриття рахунку скрізь відрізняються. Слід заздалегідь проаналізувати програми та вибрати банк із оптимальним співвідношенням ставок, надійності та вимог до створення депозиту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також