Підозри депутатів: власник бункера захотів забагато землі

2548 0

Ми у соцмережах:

Підозри депутатів: власник бункера захотів забагато землі

Про відновлення бункера, що у Рівному на вулиці Драгоманова, поки що можна забути. На сесії, що відбулася минулого четверга, міська рада відмовила орендарю бункера Сергію Шабаліну в наданні в оренду землі навколо нього. Бо деякі депутати запідозрили, що занадто багато території підприємець просить, то чи не з'являться біля бункера заклади зовсім не туристичні.

Сергій Шабалін, підприємець:

— Я не можу нічого зробити без землі. Тому написав листа до міськвиконкому, щоб не сплачувати оренду на час, поки її не отримаю. Умови договору з мого боку виконано повністю. Побачу їхню відповідь. Якщо ж мені не підуть назустріч, то буду діяти якось інакше. В бункер я уже провів електроенергію — мені це обійшлося приблизно в 100 тисяч гривень. Вивіз сміття, відновлював вентиляційні канали, які до цього були забиті — це ще 150 тисяч. До цих сум додайте ще 150 тисяч гривень сплаченої орендної плати. Через це я маю повне право виставити до міської ради судові претензії. Однак це відбудеться хіба що в крайньому разі.

Сергій Паладійчук, секретар міської ради:

— Депутати вважали, що забагато землі просить підприємець. Споруда займає близько 80 кв. м, а підприємець просив 8 соток землі. Хоча саме така площа відведена відповідно до плану землеустрою, який кілька років тому робився під час виділення землі музею. Тому є два варіанти розвитку ситуації: або депутати зменшать розмір земельної ділянки та все ж нададуть її в оренду, або інвестор, маючи збитки, розірве договір оренди.

Святослав Стельмащук, депутат, член земельної комісії:

У мене немає жодних запитань та претензій до інвестора, бо такий розмір земельної ділянки був визначений міською радою ще під час надання будівлі в оренду. Потрібно розуміти, що бункер — це не лише маленька конструкція зверху, але ще й довгі підземні ходи. З ними якраз така площа й виходить. Думаю, депутати не розібрались і в подальшому підтримають це рішення, адже робити будь-які дії з будівлею без відведеної в оренду земельної ділянки заборонено законодавством.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також