Підозріле авто виявили районні чиновники

1558 0

Ми у соцмережах:

Підозріле авто виявили районні чиновники

Кілька днів на стоянці біля Рівненської райдержадміністрації стояло темно-синє BMW. Пильні чиновники, які достеменно знають, хто на якому авто приїжджає на роботу, занепокоїлися, що на парковці з'явилася чиясь старенька іномарка. І викликали міліцію — реагували, як написано в інструкціях, на незнайомий та підозрілий "предмет". Окрім небезпеки, що в автомобілі справді могла бути вибухівка, існувала й інша — отримати "на горіхи" від СБУ, яка останнім часом активно проводить антитерористичні навчання без попереджень.

ривненська РДА Кілька днів на стоянці біля Рівненської райдержадміністрації стояло темно-синє BMW. Пильні чиновники, які достеменно знають, хто на якому авто приїжджає на роботу, занепокоїлися, що на парковці з'явилася чиясь старенька іномарка. І викликали міліцію — реагували, як написано в інструкціях, на незнайомий та підозрілий "предмет". Окрім небезпеки, що в автомобілі справді могла бути вибухівка, існувала й інша — отримати "на горіхи" від СБУ, яка останнім часом активно проводить антитерористичні навчання без попереджень. Голова Рівненської РДА Віталій Стельмах розповідає, що авто викликало підозру вже тим, що було припарковано дивно — впоперек до всіх інших:

— Якби день стояло, то ніхто й уваги б не звернув, а так зо три дні до автомобіля, який з недешевих, ніхто не з'являвся. У мене, колишнього правоохоронця, це викликало підозру. Мало що могло бути в салоні авто чи у багажнику. Сказав підлеглим викликати міліцію.
Правоохоронці таки приїхали, позаглядали в автомобіль, постояли біля нього і повернулися у відділок, залишивши BMW стояти під стінами РДА. На щастя, нічого не вибухнуло, а за тиждень власник автомобіля таки знайшовся і забрав авто з очей чиновників. Василь Зелінський, начальник Рівненського міського відділу міліції:
— Подібних випадків багато. Люди помічають авто, яке кілька днів стоїть, і викликають міліцію. Ми виїжджаємо та оглядаємо автомобіль. Якщо встановлюємо, що вибухівки та нічого загрозливого в авто немає, залишаємо його на місці. Нині ситуація така, що у людей немає можливості чи заправити авто, чи відремонтувати — ось і стоять вони днями.
Інна Ілючок, прес-секретар управління СБУ у Рівненській області:
— Якщо люди бачать підозріле авто, їм потрібно викликати міліцію. Але не анонімно, дочекатися приїзду правоохоронців і пояснити, чому авто викликає підозру. Правоохоронці за допомогою піротехніків та різних спеціалістів оглянуть автомобіль, перевірять, кому він належить. СБУ долучиться до процесу, якщо виявлять вибухівку.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також