Підозрюваний у сепаратизмі Гранітний у суботу може вийти на волю

2618 0

Ми у соцмережах:

Ярослав Гранітний. Фото - з архіву

Уже цього тижня Ярослав Гранітний, колишній лідер УНА-УНСО на Рівненщині, якого торік запідозрили у сепаратизмі, після дев’яти місяців у СІЗО може вийти на волю. Бо слідчий управління Служби безпеки України в Рівненській області Роман Романов пропустив термін подання клопотання про продовження йому запобіжного заходу.

- Сторона обвинувачення подала клопотання про продовження терміну застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із порушенням положень ч.1 ст.199 КПК України, - заявляє адвокат Гранітного Ярослав Калька. – Клопотання повинно бути подано не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення дії попередньої ухвали. Термін дії останньої у справі Гранітного закінчується о 14.30 2 березня. Згідно з положеннями ч.1 ст.199 КПК України, клопотання слідчі повинні були подати не пізніше 14.30 25 лютого. А оскільки подали 26 лютого, то термін подачі вважається пропущеним. Варто зазначити, що норми чинного КПК України не передбачають продовження чи поновлення пропущених термінів подання клопотання про продовження терміну тримання під вартою.

Судове засідання щодо продовження Гранітному терміну тримання під вартою мало відбутися сьогодні. Але адвоката Ярослава Кальку не повідомили про нього завчасно, тож він перебував в іншій області.

Ярослав Гранітний відмовився їхати до суду без адвоката, про що було складено відповідний акт.

Слідчий суддя застосував до підозрюваного примусовий привід, однак конвой не зміг його привезти. Гранітний надав довідку від терапевта, що погано почувається.

Судове засідання призначили на завтра. Якщо суд візьме до уваги пропущений термін подання клопотання про запобіжний захід, то Ярослав Гранітний вийде у п'ятницю-суботу на волю.

До 13 березня слідчі обіцяють передати справу до суду і розглядати вже обвинувачення у сепаратизмі Гранітного по суті.

Нагадаємо, Ярослав Гранітний весною 2017 року організував мітинг біля Рівненської ОДА. Правоохоронці запідозрили, що фінансували захід із Росії.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також