Підозрюваний у зникненні молодого рівнянина просидить у СІЗО ще два місяці

3803 0

Ми у соцмережах:

Підозрюваний у зникненні молодого рівнянина просидить у СІЗО ще два місяці

Колегія суддів Рівненського районного суду сьогодні, 19 серпня, продовжила термін запобіжного заходу жителю Меткова Рівненського району Віктору Ковалю.

Віктора Коваля та ще одного рівнянина, Романа Анишинця, підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу України, зокрема у замаху на вбивство, викраденні та спаленні автомобіля та у незаконному зберіганні наркотичних засобів.

Віктора Коваля затримали у жовтні минулого року – відтоді він за гратами. Роману Анишинцю оголосили про підозру, проте його не затримували.

27 жовтня минулого року, як встановило слідство, між згаданими чоловіками та рівнянином Петро Андреєвим, а також лучанином Юрієм Сисоєвим виник конфлікт. За даними, які оприлюднювали полісмени, підозрюваний стріляв в Андреєва та Сисоєва, які начебто збиралися самі на нього нападати та знімали квадрокоптером його будинок.

Поранений Сисоєв вибіг на трасу Рівне-Луцьк. У нього було поранення легень, проте лікарям його далося врятувати. 32-річного Петра Андреєва досі не знайшли. Офіційно він – безвісти зниклий.

Юрій Сисоєв, який раніше був засуджений, відмовився визнавати себе потерпілим та співпрацювати зі слідством. Нещодавно чоловік взагалі зник – його подали у розшук.

Мати Петра Андреєва думає, що її син мертвий, проте вимагає, аби принаймні вказали, де його тіло – аби похоронити.

Віктор Коваль не визнав себе винним. Завтра мав закінчитися термін тримання його під вартою, тож прокурор клопотав продовжити тримання ще на 60 діб, без права внесення застави.

Захисник затриманого Андрій Мосійчук наполягав, що вину його підзахисного не було доведено. Адже єдиний, хто міг прямо вказати на винуватість Коваля – Юрій Сисоєв – відмовився визнавати себе потерпілим.

Також адвокат зазначив, що Коваля жодного разу не притягували раніше до кримінальної відповідальності, що у нього є міцні соціальні зв’язки (дружина та син), робота, а  також проблеми зі здоров’ям.

Колегія суддів на чолі з Сергієм Коробовим, втім, стала на сторону обвинувачення і ухвалила продовжити термін тримання Віктора Коваля під вартою до середини жовтня. Розгляд справи по суті продовжиться 7 жовтня. До того часу сподіваються знайти Юрія Сисоєва, який у суді відповість – визнає він таки себе потерпілим чи ні.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також