Підприємець Сачевчич: «Спочатку мені погрожували, а потім «Голос» у міськраді влаштував демарш»

1151 0

Ми у соцмережах:

Підприємець Сачевчич: «Спочатку мені погрожували, а потім «Голос» у міськраді влаштував демарш»

Підприємець Олександр Сачевчич, який офіційно значиться як виконавець благоустрою у скверику на вулиці Київській та встановлення там тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, проти яких повстала частина депутатів, захотів оприлюднити й власну позицію. Після сесії, яку спеціально скликали задля розгляду саме цієї ситуації, підприємець виступив із заявою і розповів про тиск на нього депутатів фракції «Голос». При цьому — вчергове підкреслив: будує законно. Втім, й під час сесії сумнівів у законності не виникало - будівельні інспектори повідомили, що підприємець має усі необхідні дозволи. Якщо ж є якісь порушення, то про це повинні сказати правоохоронні органи, які уже почали перевірку.

Олександр Сачевчич, підприємець:

Ця територія неподалік супермаркету була занедбана, тому я й звернувся до влади міста з проханням дозволити мені встановити там тимчасові споруди. Весь благоустрій території я зобов’язався зробити власним коштом. Бруківка там була уся побита, а зелена зона - занедбана. В тих кущах постійно збиралися на нічліг безхатьки.

Коли я подав прохання про встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, то отримав від міського управління архітектури паспорти прив’язки - вони дійсні до 2026 року. Після цього я отримав дозвіл від управління ЖКГ на проведення благоустрою території. Це дозволило мені провести каналізування та водопостачання до МАФів. Оскільки сама територія там має певний ухил, то перед встановленням тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності були зроблені тимчасові майданчики. На все це я маю офіційні документи. Водночас я за власні кошти зроблю освітлення цієї території.

 Але коли я почав ці роботи, то мені почали передавати погрози, вимагаючи припинити спорудження МАФів. Мовляв, я - ніхто, а місце там - привабливе. Пізніше почалися мітинги.

Проти мене як підприємця почала відкрито виступати ціла фракція «Голос» у міській раді. Впевнений, що такі збіги не випадкові. Коли розгорівся весь цей скандал, то мені передали копії документів, які свідчать - у Квасилові без будь-яких дозволів будують МАФи. Роботи тривають на земельній ділянці, яка належить родичу депутата з фракції «Голос» Миколи Бляшина.

Більше того, якщо депутати від «Голосу» і насправді такі правдоруби, то я вважаю, що їм слід звернути увагу на тимчасові споруди, з якими дійсно є проблеми. Адже в самісінькому центрі міста, поруч із кінотеатром «Україна», розташовано баркас, на який немає жодних документів. Однак є депутат, який його особисто «кришує» - Святослав Клічук із фракції «Голос». Немає документів і на так звану велокаву, яка з часом перетворилася у будиночок для продажу кави і є особистим надбанням і вкладом у розвиток міста депутата фракції «Голос» - Зураба Кантарії. Чи можливо правила розміщення тимчасових споруд для «своїх» відрізняються?

Хочу, щоб громадськість зрозуміла, що я законно отримав документи. Однак коли почав облаштовувати МАФи, то певні депутати спеціально виступили проти мене. На мою думку, від моєї підприємницької діяльності Рівне лише виграє. Адже я власним коштом проведу благоустрій території та створю нові робочі місця. У мене там працюватиме близько 30 людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також