Підприємство, яке мало французькі інвестиції, хоче видобувати бурштин на Рівненщині

3237 1

Ми у соцмережах:

Олександр Скрипник

Товариство «Технобуд» у Клесові Сарненського району працює вже 20 років – видобуває граніти. Свого часу у підприємство інвестувала одна з найвідоміших французьких компаній, яка виробляє будматеріали. На сьогодні «Технобуд» - серед лідерів області за сплатою податків, тож його заява про те, що видобуватиме бурштин, для багатьох – несподіванка.

Товариство звернулося до облради за погодженням отримання ліцензії на видобуток. Наразі питання розглядають комісії обласної ради. На них приїздить власник товариства – колишній консул Посольства Вірменії в Україні Олександр Скрипник.

Сьогодні пан Скрипник запевняв депутатів екологічної комісії, що «Технобуд» не хоче бути пов’язаний із грошима від бурштину, оскільки для його підприємства важлива репутація, а тема бурштину – доволі негативна.

Депутати Михайло Крук та Олександр Ткачук

Запевняв, що підприємство взялося за отримання ліцензії на видобуток каміння тільки тому, що частина бурштинового родовища (40 га) – над покладами гранітів, на яких працює підприємства.

Проте підприємство просить погодження на видобуток бурштину на 240 га. За словами власника «Технобуду», кілька років тому вони отримали повідомлення, що одна з приватних компаній хоче отримати дозвіл на видобуток бурштину біля ділянки «Технобуду» і навіть частково на території «Технобуду».

Тож мовляв, захист власних інтересів – майбутній розвиток підприємства – спонукали «Технобуд» самим взятися за видобуток бурштину.

- Протягом 20 років, що ми працювали у Клесові, ми не займалися бурштином, у нас незаплямована репутація, - зазначав пан Скрипник. – Отримавши дозвіл, ми також не працюватимемо з цим камінням. Ми оголосимо конкурс і оберемо прозору, наголошу на цьому, європейську компанію, яка видобуватиме бурштин та побудує підприємство у Клесові з його переробки. Це приноситиме, очікувано, немалі прибутки. 50% прибутку залишатиме собі наш підрядник, а 50%, які мали би йти «Технобуду», ми віддаватимемо Клесівській ОТГ.

На комісії була присутня і заступниця голови Клесівської ОТГ Тетяна Коханевич. Просила депутатів підтримати «Технобуд», заявляючи, що без цього підприємства громада не справиться. Тільки торік воно сплатило до бюджету ОТГ понад 13 млн грн., окрім того, добровільно відремонтувало дорогу у селищі та ремонтує стадіон за півтора мільйона.

Тетяна Коханевич

Екологічна комісія зазначила, що підтримає підприємство, якщо те перепише інвестиційний договір, прописавши у ньому чіткіше суми, які віддасть громаді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також