Пити правильно

1409 0

Ми у соцмережах:

Пити правильно

У спеку постійно хочеться пити. Однак мало просто випити води, потрібно знати, як це робити, щоб не нашкодити організму і втамувати спрагу.

Пити залпом. Іноді, допавшись у спеку до води, ми випиваємо відразу півлітра без зупинки. Фахівці стверджують, що організм не здатний засвоювати рідину миттєво. Тому випита залпом вода просто виведеться з організму, не встигнувши напоїти всі клітини. Це може навіть призвести до зневоднення. Тому під час високої температури на вулиці пити необхідно кожні 15 хв. по 3-4 ковтки. Це допоможе організму перенести спеку з мінімальним стресом.

Пити напої з холодильника. Організм легше засвоює рідину, температура якої відповідає його власній. Тому якщо ви нап'єтеся крижаної води — це не врятує від спраги, до того ж може призвести до болю в горлі.

Пити тільки звичайну воду. Для збереження оптимального водного балансу організму потрібно 50 мл рідини на 1 кг ваги. Наприклад, якщо вага 70 кг, то денна норма — 3,5 л рідини. Таку кількість складно випити за день. Тому поповнювати запаси рідини в організмі слід супами, свіжими соками, кисломолочними продуктами, соковитими ягодами і овочами. Всі ці продукти містять багато води, яка зможе підтримати водний баланс.

Пити тільки одну воду в спеку не варто ще й тому, що вона не містить мінералів, в той час як при потінні вони активно залишають організм, а вони є в складі зазначених продуктів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також