Пітливість може бути попередженням про хвороби

161 0

Ми у соцмережах:

Пітливість може бути попередженням про хвороби

Підвищена пітливість може бути спадковою рисою, але в деяких випадках вона вказує на небезпечні патології. Наприклад, як симптом діабету.

При захворюванні на діабет також можна помітити такі зміни з організмом: починає відчуватися підвищена спрага і перебільшений голод, частішає сечовипускання, виникає свербіж шкіри, відбувається збільшення у вазі або, навпаки, схуднення. Якщо все це спостерігається на додаток до потовиділення, необхідно відвідати лікаря.

Ще одна небезпечна причина пітливості — це гіпертиреоз, що характеризується надмірною активністю щитовидної залози та надмірним виділенням гормонів. Це захворювання також призводить до появи таких симптомів, як тремтіння в руках, зниження ваги при хорошому апетиті, порушення серцевого ритму (аритмія), безсоння, перепади настрою.

Крім цього, пітливість може пояснюватись неврологічними порушеннями — зокрема, наявністю епілепсії. Іншою її небезпечною причиною є рак. При лейкозі виникає інтенсивне нічне потовиділення, на тілі з’являються незрозумілі синці, виникає слабкість, падає вага.

Також пітливість може бути попередженням про серцевий напад. При інфаркті вона виникає поза будь-яким зв’язком із температурою навколишнього середовища або фізичними навантаженнями. Інші його ознаки — запаморочення, біль у грудях, що віддає у різні частини лівого боку тіла, почуття страху, слабкість у ногах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також