Пів гектара для «Ковчега» — саме перед виборами

1688 0

Ми у соцмережах:

Пів гектара для «Ковчега» — саме перед виборами

Протестантська громада «Ковчег спасіння» просить виділити понад 52 сотки землі на вулиці Набережній біля АЗС. Мета благородна — побудувати Дім молитви. Хоч заява із проханням вірян надійшла до міської влади ще два роки тому, проте на неї відреагували тільки тепер.

Проект рішення був включений у порядок денний сесії після погоджувальної наради, де це питання порушила одна з політичних організацій. Оскільки для рівненських депутатів це стало несподіванкою, то на сесії 27 серпня вони провалили голосування. Однак до цього питання повернуться на черговому засіданні. Адже політикам важливо виділити землю саме перед місцевими виборами, щоб завоювати симпатії чималої громади вірян з мікрорайону "Північний".

Микола Сільковський, представник релігійної організації «Християнська місія «Ковчег спасіння» об’єднаної церкви християн віри євангельської»:

У нас є Будинок молитви на вулиці Івана Сірка, але громада постійно збільшується. Наразі нам там уже тіснувато. Просили у влади посприяти із виділенням землі. Але виявилось, що у Рівному обмаль місць із такою площею, яка нам потрібна. Тому мусили обирати з тих земельних ділянок, які залишаються вільними.

Олександр Чубай, міський депутат:

Кілька сесій тому рада виділяла землю для греко-католицької церкви біля автостанції "Чайка". Наразі просять протестанти, яких теж потрібно підтримати. Однак мене здивувало те, що це питання дехто спеціально просував. Для певних політичних сил дуже важливо, щоб це питання було розглянуто саме зараз.

Микола Бляшин, міський депутат:

— У пояснювальній записці до цього проєкту рішення містилося зауваження управління містобудування та архітектури, що частина ділянки знаходиться у прибережно-захисній смузі річки. Тому я й утримався під час голосування. Не готовий підтримувати виділення землі під будівництво навіть культових споруд в рекреаційній зоні. Вважаю, що міська влада має запропонувати релігійній громаді іншу земельну ділянку.

Сергій Васильчук, міський депутат:

— Земельна ділянка знаходиться на березі річки Устя. Більше того, там йдуть магістральні теплопроводи. Особисто я тільки за, щоб у Рівному будувалися церкви, але ця земельна ділянка знаходиться в охоронній зоні річки. Якщо буде інша земельна ділянка, то я із задоволенням підтримаю клопотання вірян.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також