Північну об’їзну на Рівненщині будуватимуть білоруси

2131 1

Ми у соцмережах:

фото пресслужби Рівненської ОДА

Сьогодні, 11 жовтня, керівник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Петро Удовиченко та керівник білоруської компанії «ДСТ№2 м.Гомель» Олександр Петренко підписали договір про початок першої черги будівництва північної об'їзної у Рівненській області.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зазначив:

– Це історичний крок, найбільше будівництво на Рівненщині. Північна об’їзна не лише дасть можливість звільнити Рівне від транзитних автомобілів, що прямують по міжнародній трасі, це і стратегічний проект. Транспортні потоки, які сконцентруються довкола обласного центру, дадуть місцевому бізнесу додаткові логістичні вигоди.

На першу чергу будівництва спрямують 746 мільйонів гривень з держбюджету. За результатами тендеру на будівництво об'їзної, що проводив Укравтодор, виграла найнижча ставка «ДСТ№ 2, м.Гомель». Це перша черга будівництва об’їзної – шести кілометрова ділянка дороги від дороги державного значення Городище-Рівне-Старокостянтинів до автошляху Ходоси – Кустин. Протяжність дороги становитиме 14,2 км. Планують збудувати розв’язку біля села Малого Житина, де з'явиться нова шестикілометрова ділянка до Хотина. Також планують реконструювати чотирьохкілометрову ділянку в Хотині до Рівнеазоту та відремонтувати дороги від Рівнеазоту до траси Н-22, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, будівництво об’їзної допоможе місту зберегти від руйнування покриття вулиць, а також сприятиме підвищенню безпеки руху, поліпшенню екологічної ситуації в місті та розвитку Рівного як важливого транспортного вузла.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також