Плакав у суді й просив пробачення

5128 0

Ми у соцмережах:

Дмитро Бриж

Рівненський міський суд на 60 діб арештував 20-річного Дмитра Брижа, який минулого тижня неподалік Сарн підбив маршрутку «Київ-Ковель». У результаті ДТП двоє водіїв і двоє пасажирів маршрутки загинули, ще семеро отримали травми. У залі суду хлопець плакав і просив на період слідства залишити його вдома, аби міг попросити вибачення у рідних потерпілих.

Після ДТП Дмитро провів в ізоляторі тимчасового тримання майже дві доби. До суду його привезли у кайданках. Правоохоронці клопотали арештувати його на період слідства, бо, мовляв, живе неподалік білоруського кордону, а значить, може переховуватись. Та головне, заявляв слідчий поліції, може впливати на потерпілих та свідків, бо останні — його друзі.

Адвокати підозрюваного просили цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Додавали: підозрюваний розкаюється, з місця пригоди не зник, навпаки, допомагав постраждалим, зі слідчим співпрацює.

Сам Дмитро Бриж у залі суду плакав і просив домашнього арешту:

— Якщо суд визнає мене винним, то я понесу покарання. Але перш за все хочу принести потерпілим і родичам померлих свої щирі покаяння і співчуття.

На засіданні суду були родичі та друзі підозрюваного. Друзі з журналістами спілкуватись відмовились, проте потім у соцмережі написали пост про допомогу родині винуватця ДТП. Як розповіли батьки хлопця, Дмитро — годувальник великої родини. Крім нього, в сім’ї Брижів ще десятеро дітей. Він — один з найстарших, офіційно працевлаштований на СТО. Хоч автомобіль «Мерседес» на польських номерах придбав три тижні тому, та досвід керування транспортом, запевняють, мав з 18 років.

Батько Михайло Бриж зазначив, що родина вже почала допомагати коштами постраждалим.

— Повірте, я його виховував строго, але в доброму руслі. Я не можу зараз виправдовувати свого сина, хай закінчиться слідство, — додав батько.

Аргументи адвокатів та рідних Дмитра слідчий суддя Петро Денисюк до уваги не взяв, повністю задовольнивши клопотання прокурора. Відтак до 23 серпня хлопець буде у Рівненському СІЗО. За скоєне ДТП йому загрожує до 12 років в’язниці.

Як з’ясувалося під час судового засідання, у «Мерседесі» Дмитро був не сам, а з трьома друзями. Усі вони не постраждали. Натомість загинули ті, хто був у маршрутці, адже від удару з легковиком її викинуло на зустрічну смугу — у вантажівку. Постраждалих і загиблих рятувальники вирізали з розбитого транспорту. На місці події померли 51-річна жінка з Полтавщини та 30-річний мешканець Київщини, а також 62-річний водій, мешканець Ковеля. Інший водій — 36-річний волинянин — помер у лікарні. Ще шестеро пасажирів опинились у Сарненській ЦРЛ.

Двоє з постраждалих досі у тяжкому стані в реанімації. 29-річний мешканець Кіровоградської області — у критичному. За словами головного лікаря Сарненської ЦРЛ Василя Іванюка, життєдіяльність чоловіка підтримується винятково завдяки апаратам. Адже головний мозок пацієнта смертельно ушкоджений. Продовжують боротися за життя і 21-річного мешканця Київської області, чий брат загинув у ДТП. Він подає ознаки життя, частково приходить до свідомості, виконує вказівки лікарів, самостійно дихає.

Краще почуваються жінки, які опинились у травматологічному відділенні, зокрема Олена Дяченко, чоловік якої — у критичному стані. Подружжя їхало на роботу до Польщі. Розповідає, що вже під час посадки на рейс все пішло «шкереберть». Спочатку перевізник не надав обіцяного комфортабельного автобуса, потім взагалі сказав, що рейс відбуватиметься з пересадкою.

До Варшави разом із сином їхала і Анна з Харкова. Вона отримала травму ноги, днями її прооперували, і пацієнтка вже піднімалась з ліжка і готується їхати додому. Її син у задовільному стані й залишається в лікарні, щоб дбати про лежачу матір.

Постраждалий водій вантажівки «Рівнеборошно», 57-річний Микола Попач, жахливу аварію, яка трапилась на «варшавці», добре пам’ятає. Повертався з відрядження у Вараш:

— Під’їжджав до перехрестя і побачив, як легковик, виїжджаючи зі сторони Орлівки, спершу призупинився, а потім різко почав рухатись і вдарився в маршрутку. Автобус викинуло мені на зустрічну. Я намагався «піти» від удару, з’їхав у кювет. Але це не допомогло…

Світлана ПРОКОПЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також