Пляж у Рівному готують, але вода каламутна

2970 0

Ми у соцмережах:

Пляж у Рівному готують, але вода каламутна

Весь минулий рік вода у Басівкутському водосховищі кишіла небезпечними бактеріями. Хоч спеціалісти просили людей не контактувати з водою, але ні рибалок, ні відпочивальників від того менше не стало. Навпаки, з настанням літа все більше охочих відвідує місцевий пляж. Зараз комунальники разом з рятувальниками готують усе до відкриття купального сезону, який запланований на 15 травня.

Сергій Боровець, головний спеціаліст управління ЖКГ:

— Добре, що на пляжі нічого не понищили, як це було у 2017 році. Невдовзі на берег буде завезено 13 машин піску. Адже в деяких місцях біля самої води його позмивало. Облаштуємо біотуалети та кабінки. Рятувальники обстежать дно, щоб люди не травмувалися. Бо в озеро, окрім скла, буває, кидають різні небезпечні речі. Якось навіть колеса від велосипедів виймали. Зауважу також, що експерти рекомендують через поганий стан води одразу після купання помитися проточною водою.

Бактеріологічне дослідження води буде проведено ближче до відкриття сезону. Торік фахівці лабораторії знайшли у воді цисти лямблій та перевищення норм аміаку.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також