Подати електронну петицію міськраді тепер можуть і у Костополі

244 0

Ми у соцмережах:

Подати електронну петицію міськраді тепер можуть і у Костополі

З червня на сайті Костопільської міськради функція подання електронної петиції стала доступною. Поки що жоден мешканець громади не скористався цією можливістю.

Одразу зазначимо, що подати петицію не означає вирішення порушеної у ній проблеми. За виконання переліку умов це може означати, що питання буде розглянуте: петиція має бути у компетенції Костопільської міської ради та її виконкому і за 30 днів з моменту публікації має набрати 500 голосів.

До слова, у Рівному, де мешкає у кілька разів більше людей, ніж у Костопільській громаді, петиція має набрати 250 голосів, щоб її розглянули. Але цю кількість встановлює міська рада.

Електронна петиція буде оприлюднена на сайті міськради упродовж двох робочих днів з дня надсилання автором, повідомляє Костопільщина 21 століття. Якщо порушене питання ніяк не стосується міськради, або автор вживає нецензурну лексику, або не дотримується встановлених обмежень (пропаганда війни, насильства, розпалювання ворожнечі, ображає честь та гідність інших людей, містить агітацію та рекламу тощо) - петиція не буде опублікована на сайті.

Якщо вона за 30 днів набере 500 і більше підписів та порушене питання вимагає скликання сесії або виконкому, на засідання буде запрошено автора і йому дадуть можливість виступити. Відповідь на петицію оприлюднять на сайті міськради та надішлють автору на електронну пошту. Якщо петиція не набере достатньої кількості підписів, її розглянуть як звернення громадян.

Зараз важко спрогнозувати, чи будуть костопільчани активно користуватися цією можливістю спілкування з керівництвом громади, а головне – чи допоможе це у вирішенні її проблем.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також