Погода: то спека з Сахари, то холод — з півночі

542 0

Ми у соцмережах:

фото: Сергій Оверчук

Цьогорічний липень видався унікальним — через погоду. Адже був побитий рекорд за всю історію спостережень за погодою. Завдяки теплу із Сахари 13 липня у Рівному було зафіксовано рекордні +34,8 градуса тепла. Однак уже за кілька тижнів погода знову здивувала рівнян. Температура швидко знизилася, а в повітрі став відчуватися холод. Синоптики кажуть, що цього літа погодних сюрпризів більше не буде.

Василь Троцюк, кліматолог:

— Те, що відбувається, є аномалією через глобальне потепління. Оскільки поверхня світового океану перегріта на 1,5 градуса від норми, то відбувається випаровування великих повітряних мас. Це справило ефект, який ми зараз бачимо.

Цього літа максимальні температури були у липні, що не є характерним для погоди. Адже в усі роки найтепліше було в серпні. Однак одну аномалію змінила інша — прийшла величезна маса холодного повітря з півночі. В деяких областях був штормовий вітер, який здував усе на своєму шляху. Але холод триватиме недовго. З п’ятниці температура почне підніматися до +28 градусів. Тепло триматиметься до середини серпня. Після цього температура повітря поступово знижуватиметься. Буде відчуватися прихід осені. Але це аномальний рік, тому ще може бути непередбачувана погода. Хоча, на мою думку, максимальну спеку цього року ми уже пережили. Більше такого тепла з Сахари не буде.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також