Погорілець хоче будувати на базарі у Рівному торговий центр

3184 0

Ми у соцмережах:

Погорілець хоче будувати на базарі у Рівному торговий центр

Вісім років тому на центральному продовольчому ринку Рівного згорів магазин, у якому продавали м’ясо. Знаходився він на вулиці Пересопницькій, одразу за торговими рядами, де продають квіти. До цього часу там стоять обвуглені стіни, приховані синьою плівкою, бляхою та кількома кіосками. Однак нещодавно власник земельної ділянки Андрій Захарук оголосив про будівництво на цьому місці торгового центру. Для цього бізнесмен найняв архітекторів Романа Літвінчука та Ольгу Іващук, які спроектували триповерхову споруду.

Микола Захарук, батько замовника:

У нас у підвалі діяв м’ясний ринок. Але експертиза дала такий висновок, що досі не зрозуміло, чому горіло. Оскільки на цьому місці стоять руїни, то потрібно відновити споруду. Більше того, дуже негарний зовнішній вигляд, тому це потрібно виправити.

Ольга ІващукОльга Іващук, архітектор:

Земельна ділянка площею 4 сотих знаходиться у зоні Д-1, тому на ній можна розміщувати торговий центр. Забудова тут регулюється блакитною лінією, а це означає, що об’єкт не може бути вищим за 18 метрів. Будівля буде так реконструйована, що з одного боку фасаду буде ТЦ «Ліон», а з іншого — існуючий триповерховий будинок. Оскільки вулиця Пересопницька — пішохідна, то паркомісць біля торгового центру не передбачено. На цокольному поверсі будівлі знаходитиметься склад, на першому та другому поверхах — торгові та офісні приміщення.

Ідею уже погодила архітектурно-містобудівна рада Рівного. Тепер буде розроблено проект, після якого замовник звернеться до управління містобудування та архітектури за дозволами для початку будівельних робіт.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також