Ям на дорогах Рівного менше, але треба 90 мільйонів

1168 0

Ми у соцмережах:

Ям на дорогах Рівного менше, але треба 90 мільйонів

Після цієї теплої зими асфальт на дорогах Рівного не такий зіпсований, як торік. Однак шляховики планують просити у міської ради наполовину більшу суму на ремонт доріг — майже 90 мільйонів. У 2019 було 55 млн. Йдеться лише про поточний ремонт, який ще називають ямковим. Пояснюють, що дорожнє полотно на більшості вулиць обласного центру дуже зношене і потребує заміни. Побачити ремонтні бригади на міських вулицях можна буде наприкінці березня. Адже саме тоді погода буде дозволяти ремонтувати дороги методом карт: вирізати проблемні ділянки та класти новий асфальт.

Віталій Кончук, в.о. начальника дільниці №1 Рівненського ШЕУ:

Критичних місць на дорогах міста після цієї зими значно менше. Але якщо говорити об’єктивно, то капітальної реконструкції у Рівному потребують усі дороги, окрім тих, що були зроблені впродовж останніх десяти років — Шухевича та певні ділянки на вулицях Князя Володимира, Макарова, Гагаріна та Орлова. Всі інші дороги зношені. Можливо, це не завжди помітно візуально, проте документи свідчать: дороги свій ресурс вичерпали.

Щоб виправити загальну ситуацію, потрібна величезна кількість коштів, яку за один раз з міського бюджету виділити нереально. Через це після загального обстеження у список були включені лише ті проблемні ділянки, що становлять небезпеку. Цього разу таких виявилось приблизно на 90 мільйонів. Список буде подано на розгляд міської ради.

Найнебезпечнішою є центральна частина вулиці Дворецької (від нічного клубу «Лагуна» до вулиці Степана Бандери). Дорожнє полотно там все в тріщинах. Схоже на пральну дошку й асфальтове покриття на окремих ділянках на вулицях Данила Галицького та Київській. Також поточного ремонту потребують ділянки на вулицях Макарова, Млинівській, Соборній, Вербовій, Степана Бандери, Міцкевича та Кавказькій.

Разом із тим, вже є замовлення на ліквідацію вибоїн на вулицях Богоявленській, Будівельників, Відінській, Ярослава Гашека, Гайдамацькій, Дерманській, Енергетиків, Євгена Коновальця, Кобзарській, Набережній, проспекту Миру та Ювілейній. Бригади займуться ліквідацією вибоїн, коли це дозволятиме температура повітря.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також