Покарають за поширення неправдивих чуток про дітей

1370 0

Ми у соцмережах:

Покарають за поширення неправдивих чуток про дітей

За поширення неправдивих чуток на двох жителів області склали адмінпротоколи. Недостовірна інформація стосувалася притягнення до кримінальної відповідальності батьків за перебування дітей на вулиці.

Працівники управління СБУ в Рівненській області встановили осіб, які розповсюдили у соцмережі такий фейк. Матеріали перевірок направили до поліції для притягнення порушників до відповідальності.

25-річний дубенчанин пояснив поліцейським, що інформацію узагальнив особисто, «проаналізувавши» кодекси та закони, а потім опублікував на власній сторінці. Проте чи насправді запровадили таку заборону — із офіційних джерелах інформації не перевірив.

 

Таке ж повідомлення поширила на своїй сторінці в соціальній мережі й 43-річна рівнянка. Жінка зізналась, що навіть і не здогадувалась, що за поширення недостовірної інформації і, як наслідок, панічних настроїв серед громадян, передбачена відповідальність.

На двох мешканців області склали адмінпротоколи за статтею 173-1 КУпАП, а матеріали направили до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або виправних робіт з відрахуванням 20% заробітку.

Правоохоронці вкотре закликають громадян не поширювати неправдиву інформацію, а використовувати лише офіційні повідомлення органів влади, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також