Поліські сумоїсти привезли три медалі з чемпіонату Європи

1188 0

Ми у соцмережах:

Поліські сумоїсти привезли три медалі з чемпіонату Європи

Представники та представниці Сарн, Рокитного та Вараша брали участь у юнацькому чемпіонаті Європи з боротьби сумо, що завершився в Естонії. Найуспішніше виступила сарненчанка Христина Басич, яка у ваговій категорії до 45 кг серед дівчат до 16 років стала чемпіонкою.

У цій же віковій категорії змагалися сарненчанка Марія Мартинчук (до 50 кг) та рокитнівець Назарій Берташ (до 85 кг), які стали п’ятими. Ще троє наших сумоїстів змагалися серед спортсменів до 14 років. У підсумку Григорій Якубшин з Вараша (до 45 кг) став другим, рокитнівці Вадим Коханевич (до 45 кг) та Дарина Гордійчук (до 45 кг) посіли, відповідно, третє та п’яте місця.

Усі наші спортсмени, які брали участь у чемпіонаті Європи, займаються або вільною, або греко-римською боротьбою, — розповідає віце-президент обласної федерації сумо Денис Кайда. — Втім, це їм не завадило вибороти путівки на чемпіонаті України у суперників, які займаються у спеціалізованих секціях сумо. До чемпіонату Європи готувалися цілеспрямовано, відпрацьовуючи усі тонкощі саме сумо. Для представників Рівненщини це вже не перші міжнародні успіхи у сумо. Ми вже мали чемпіонку та двох призерок на дорослому чемпіонаті Європи. І хоча сумо — неолімпійський вид спорту, це цікавий та динамічний вид боротьби, який включено до програми Всесвітніх ігор. Тому, думаю, він має перспективи для розвитку на Рівненщині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також