Поліському авторитету «Американцю» дали 15 років за замовне вбивство

10035 0

Ми у соцмережах:

Поліському авторитету «Американцю» дали 15 років за замовне вбивство

Кузнецовський міський суд виніс вирок організаторам та виконавцям резонансного вбивство у Старому Селі, що на Рокитнівщині.

Авторитета на прізвисько «Американець» Павла Павловича визнали винним в організації злочинної групи, яка жорстоко вбила місцевого жителя Юрія Пишняка. Авторитету суд дав 15 років, як організатору, а його трьом кіллерам – по 14,6.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року в Старому Селі біля власного будинку розстріляли 30-річного Юрія Пишняка. Поранений проповз на колінах кілька метрів у напрямку хати та помер. Коли тривали слідчі дії на подвір’ї, то поліцейські помітили «BMW», який спостерігав за їхніми діями. Як тільки правоохоронці підійшли ближче, то авто на «євробляхах» почало тікати. Розпочалось переслідування.

У результаті погоні підозрювані покинули зламаний автомобіль біля села Томашгорода, що на Рокитнівщині, та втекли до лісу. Щоб оточити місцевість, було піднято весь особовий склад поліції. Погоня лісом тривала більше десяти годин. Бачачи безвихідність ситуації, 8 лютого ці двоє чоловіків з піднятими руками добровільно вийшли з лісового масиву біля села Федорівка. Але вони заперечували свою причетність до убивства.

В обід того ж дня у лісі біля Березового, яке біля кордону з Білоруссю, прикордонний загін затримав трьох жителів села Великі Цепцевичі — 20, 21 та 22 років. Один з них, раніше судимий за розбій, мав при собі пістолет. Після недовгого допиту затримані Ігор Бриж, Богдан Ярута та Микола Кітун зізналися, що саме вони вбили Юрія Пишняка.

За їхніми словами, вбили на замовлення місцевого авторитета Павла Павловича, якого в Старому Селі називають «Американцем». Останнього поліцейські затримали на орендованій квартирі. Говорять, що вбивство відбулося через переділ сфер впливу на видобуток бурштину. Адже Юрій Пишняк користувався авторитетом серед селян, тому й міг заважати «Американцю».

Під час суду «Американець» і його кіллери поводилися зухвало та погрожували родині убитого розправою.

Читайте також по темі: Убивство у Старому Селі: місцеві «авторитети» ділили сфери впливу?

Авторитет з бурштинового краю «Американець» та його троє кіллерів погрожують сім’ї убитого (ВІДЕО)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також