Політична операція «Львівське сміття»

1403 0

Ми у соцмережах:

Політична операція «Львівське сміття»

Офіційно львівське сміття мають вивозити на Донеччину та Сумщину, бо тамтешня влада дала згоду користуватися їхніми сміттєвими полігонами. На Рівненщину ж мотлох, викинутий львів'янами, везти не дозволяли. Проте якщо вірити політикам, область вже мало не завалили львівськими відходами.

Сміття Завтра на сесії обласна рада навіть голосуватиме за звернення до міського голови Львова, Генпрокуратури та Кабміну, аби сміття зі Львова заборонили возити в інші області. Підготувала звернення «Свобода», в якої, як відомо, давній конфлікт із Андрієм Садовим. За словами заступника голови облради Олексія Бучинського, львівське сміття вже зафіксували щонайменше у трьох місцях: поблизу села Оженин Острозького району, де вантажівка викинула відходи на території приватного підприємства, поблизу села Діброва на Млинівщині та неподалік Дубна. Щоправда, там сміття розсипалося під час ДТП. Олексій Бучинський: — Заступник голови Львівської ОДА Олег Синютка прямо заявляв, що дві третини сміття зі Львова вивозять у Рівне, Дніпро та Одесу. Зі Львова відходи забирають приватні перевізники і привозять їх на сміттєві полігони інших областей, де, домовившись у напівкорупційний спосіб, їх вивантажують. Також були дані, що львівські перевізники співпрацюють з рівненськими: сміття перевантажують на фури з місцевими номерами і так завозять на Рівненський сміттєвий полігон. Якщо не можуть домовитися, то висипають де-небудь. Наш Рівненський полігон заповнений на 90%, тому ми не можемо приймати ще й львівські відходи. Ростислав Кралюк, директор КАТП 1728, яке утримує рівненське сміттєзвалище: — Не викидали у нас львівського сміття і не викидатимуть. Діячі місцеві тільки говорять, а хоч би раз приїхали самі на полігон і подивилися. У нас камери відеоспостереження встановлено, ми б надали записи для перегляду. Але на наші запрошення ніхто так і не відгукнувся. До нас взагалі зі Львова ніхто не звертався, окрім того, ми не вирішуємо таких питань. Ми — комунальне підприємство міської ради, тому всі домовленості були б через неї. Звісно, є проблема з львівським сміттям, невідомо, куди його вивозять, але точно не на наш полігон. До речі, ми тепер співпрацюємо з поліцією охорони, аби не було ніяких інсинуацій.

Алла САДОВНИК.

Увага: провокація!

В останні дні рівняни могли помітити у своїх поштових скриньках саморобні листівки, в яких поширювалась різна неправдива інформація, в тому числі про те, що нібито до Рівного завозять сміття зі Львова. З цього приводу комунальне підприємство «КАТП 1728» повідомляє наступне. При в'їзді на територію Рівненського сміттєзвалища розташований пост незалежної від міської влади державної охорони. Крім того, тут же встановлено відеокамеру, яка фіксує всі машини у цілодобовому режимі. Інформація з відеокамери зберігається і може бути надана будь-кому, хто у цьому зацікавлений. Останнім часом будь-яких машин, які б завозили сміття зі Львова на Рівненський полігон твердих побутових відходів, зафіксовано не було, про що є відповідне письмове та відеопідтвердження. Все, що написано в цій листівці, — це чергова примітивна провокація одного з рівненських політичних невдах. Прикро, що замість того, аби спробувати підняти свій убогий рейтинг корисними справами, людина опускається до відвертої брехні та, як клоун, ночами розносить по місту листівки сумнівного змісту.
З повагою
адміністрація комунального підприємства
КАТП 1728.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також