Поліція інформує громадян, як не постраждати від домашнього насильства

841 0

Ми у соцмережах:

Поліція інформує громадян, як не постраждати від домашнього насильства

У протидії та запобіганні домашньому насильству правоохоронці Рівненської області проводять превентивні заходи та розповсюджують листівки із детальною інформацією про порядок дій у разі виникнення подібних ситуацій.

Такі листівки ми розміщуємо у місцях, де в умовах карантину можуть перебувати громадяни: супермаркети, аптеки, сільські ради, продовольчі магазини тощо, — повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області начальник дільничних офіцерів поліції Олександр Бортник. — І хоч на Рівненщині кількість зареєстрованих повідомлень в умовах запроваджених обмежувальних заходів про вчинення домашнього насильства зросла лиш на декілька відсотків, поліцейські також забезпечують систематичний контроль за особами, які перебувають на профілактичному обліку як такі, що вчиняють домашнє насильство, а їх наразі в області — 2746.

Із часу запровадження обмежувальних карантинних заходів, починаючи із 12 березня і до 22 квітня, до підрозділів поліції області надійшло 532 повідомлення про вчинення домашнього насильства. За результатами перевірки працівники поліції відносно порушників склали 450 адмінпротоколів, тоді як за аналогічний період торік — 427.

Олександр Бортник підкреслив, якщо жертва сама боїться звернутись за допомогою до поліції, в такому разі не повинні залишатися осторонь рідні чи близькі та повідомляти про протиправні дії на спецлінію 102. Адже якщо насильство не зупинити на самому початку, воно може перерости у більш серйозну проблему.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також