Поліція продемонструвала вибоїни, через які, ймовірно, розбився поліцейський позашляховик на Рівненщині

3574 1

Ми у соцмережах:

Поліція продемонструвала вибоїни, через які, ймовірно, розбився поліцейський позашляховик на Рівненщині

У п’ятницю, 26 липня, на автодорозі Рокитне-Борове-Вежиця, поблизу села Залав'я Рокитнівського району, злетів з дороги та перекинувся поліцейський позашляховик.

За кермом був 32-річний старший сержант поліції групи реагування патрульної поліції Рокитнівського відділення, який з 22-річною напарницею їхав на виклик у село Купель. Там місцева жителька повідомила про домашнє насильство з боку чоловіка.

Зі слів 32-річного водія, поблизу села Залав'я через зливу він не помітив вибоїни та колесом вскочив у яму. Транспортний засіб «Renault Duster» почало заносити, і через певну відстань авто з’їхало з дороги та перекинулося.

Внаслідок ДТП ніхто не постраждав. Автомобіль зазнав механічних пошкоджень.

На 32-річного водія склали адміністративний протокол за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів).

Крім того, учора, 27 липня, працівники поліції спільно з представниками райавтодору обстежили ділянку дороги, де сталася ДТП.

Під час обстеження неподалік автопригоди виявили вибоїну, глибиною близько восьми сантиметрів.

Тож нині вирішують питання про притягнення до адміністративної відповідальності працівників ДП «Рівненський облавтодор» за порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг за статтею 140 КУпАП.

Причинно-наслідковий зв'язок між наявністю вибоїни та фактом ДТП встановлюватиме суд під час розгляду адмінматеріалів, складених на поліцейського, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

До слова, вчора «рівненський облавтодор» на своїй сторінці у Facebook заперечив, що ДТП могла трапитися саме через вибоїну. Мовляв, до неї від місця, де розбилося авто, задалеко – за 60 метрів.

«Працівник поліції повідомив про намір притягнути до адміністративної відповідальності керівництво філії «Рокитнівський райавтодор» за неналежне утримання дороги. Експлуатаційне утримання доріг державного значення в межах Рівненської області здійснюється в межах встановлених лімітів та доведених Службою автодоріг завдань, та розподіляється згідно з встановленими пріоритетами. І відповідно, до виділених коштів та доведених завдань визначається відповідальність підрядника згідно з договором. ДП «Рівненський облавтодор» розцінює такі дії працівників Рокитнівського відділення поліції як упереджене ставлення, спробу знайти «крайнього» та формування правового підґрунтя для непритягнення свого колеги до відповідальності за скоєну ДТП», - заявили в облавтодорі.

За фактом погроз з боку працівників поліції ініціювати перевірки законності дій окремих працівників Рокитнівського ВП відомості внесено до журналу Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події поліції області. За цим фактом проводитиметься перевірка, повідомили у поліції.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також