Поліція розслідуватиме закупівлю обладнання за завищеною ціною для міськлікарні Рівного

1969 0

Ми у соцмережах:

Поліція розслідуватиме закупівлю обладнання за завищеною ціною для міськлікарні Рівного

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом закупівлі центральною міською лікарнею Рівного медичного обладнання за завищеною ціною

За результатами опрацювання матеріалів, розміщених на сайті державних закупівель «ProZoro», та матеріалів УСБУ в Рівненській області, виявлено можливі порушення при здійсненні закупівлі комунальним некомерційним підприємством «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради за бюджетні кошти медичного обладнання іноземного виробництва за суттєво завищеною ціною.

Прокуратурою попередньо встановлено, що службовими особами лікувального закладу здійснено закупівлю у 2017 році спеціалізованого медичного обладнання - так званого «ангіографа», який використовується для кардіологічних досліджень, ввезеного з території Євросоюзу, за ціною, яка більш ніж в 4 рази перевищує його задекларовану митну вартість, в той час як законодавством максимально визначений розмір націнки становить 10%.

Таким чином, сума завищення вартості поставленого суб’єктом господарювання медичного обладнання, яке прийнято та оплачено лікувальною установою, ймовірно становить понад 19 млн. грн.

За фактами привласнення та розтрати майна, вчинених в особливо великому розмірі, прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу  України, Досудове розслідування доручено здійснювати слідчому управлінню ГУНП в Рівненській області, повідомляє пресслужба прокуратури Рівненської області


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також