Польща натякає, що відіграється на українських біженцях через позов України

1357 0

Ми у соцмережах:

Польща натякає, що відіграється на українських біженцях через позов України

Українська та польська влада вступили у жорстку дискусію через імпорт українського зерна.

Варшава запровадила односторонній імпорт. Однак офіційний Київ вирішив оскаржити це рішення у межах Світової організації торгівлі. Разом з Польщею схожа заборона на ввезення українського зерна діє у Словаччині та Угорщині.

Однак українська влада вирішила піти ще далі. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна готова заборонити імпорт деяких товарів із Польщі, Словаччини та Угорщини.

На це польській міністр у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сенк сказав для PAP, що такі дії України є недружніми та впливають на думку польського суспільства. Саме від думки поляків залежить майбутня допомога влади Польщі для України.

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер для телеканалу Polsat припустив, що його країна у 2024 році може суттєво скоротити підтримку українських біженців.
Підтримка біженців, яка включає скасування вимог щодо проживання та надання дозволів на роботу, вільний доступ до шкіл, лікування та сімейні виплати, не буде продовжена наступного року.

За словами заступниці міністра сім’ї та соціальної політики Анни Шмідт, Польща витратила близько 2,4 мільярда злотих (550 мільйонів доларів) на допомогу українським сім’ям, які втекли до Польщі, щоб уникнути війни.

Причиною таких різких дій польської влади в сторону України є вибори, які мають пройти у жовтні. Діючий уряд хоче заручитися підтримкою фермерів.
Нагадаємо, що через військову блокаду Чорного моря Україна змушена експортувати зерно сушею.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також