Помер батько Святослава Вакарчука

1496 0

Ми у соцмережах:

Помер батько Святослава Вакарчука

Помер колишній міністр освіти й ексректор Львівського національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук. Про це повідомляє 5.UA з посиланням на сторінку у Facebook сина померлого, співака та лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука.

Колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович зазначив: "Велика втрата. Від нас пішов професор Іван Вакарчук. Велика людина, той хто вмів змінювати життя на краще. Для мене улюблений ректор Alma mater, міністр освіти, з яким мав честь співпрацювати, міняючи цю галузь... Вічна пам'ять!"

Про смерть Івана Вакарчука також повідомив у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка 5.UA. Івану Вакарчуку було 73 роки. Український науковець, політик і громадський діяч. Був доктором фізико-математичних наук, заслуженим діячем науки й техніки України. За життя Вакарчук написав понад 200 наукових праць.

Протягом 1990-2007 і 2010-2013 років був ректором Львівського університету. У 2007-2010 роках був міністром освіти і науки України.

У 2007 році отримав відзнаку "Герой України". Був засновником наукових журналів - "Світ фізики" та "Журнал фізичних досліджень". Батько лідера гурту "Океан Ельзи" та політика Святослава Вакарчука.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також