Померлій від коронавірусу у Рівному зробили кесарів розтин, дитина не вижила

2514 0

Ми у соцмережах:

 фото ua.depositphotos.com

Від наслідків коронавірусу у Рівненській центральній міській лікарні померла 30-річна вагітна мешканка села Річки Рівненського району. Вона тривалий час перебувала у лікарні, була у тяжкому стані. У жінки залишилася 9-річна дитина. Це була її четверта вагітність і другі пологи, але лікарям не вдалося врятувати немовля – дитина народилася мертвою.

За словами медиків, перебіг хвороби у мешканки села Річки був дуже тяжким, вона тривалий час перебувала у лікарні, але лікарям не вдалося врятувати ні її, ні дитину. Заступник головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні Ігор Дундюк розповів ZAXID.NET, що жінка потрапила до них на 28-му тижні вагітності на 14-ий день хвороби з реанімації Здолбунівської міської лікарні, де лікувалася.

«Вона поступила до нас у тяжкому стані, лікувалася близько тижня. Їй подали чистий кисень, але уражено було 95% легень, стан був стабільно важкий. Сатурації не було. Спочатку жінці ніби покращало, а потім, увечері останнього дня, різко погіршало», – розповів Ігор Дундюк.

Одразу скликали консиліум усіх необхідних у цій ситуації фахівців, залучили також деяких лікарів з Києва. Однак уночі серце пацієнтки зупинилося.

«Після зупинки серця було прийнято рішення провести кесарів розтин, аби врятувати життя бодай дитині. Проте вона народилася неживою», – додав також Ігор Дундюк.

Читайте також: На Рівненщині померла вагітна з COVID-19


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також